TDP Öğrencilerinden Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında hayata geçirilen Otizmi Erken Tanıyalım Projesi ile alış veriş merkezlerinde otizm hastalığı hakkında bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.

TDP Öğrencilerinden Otizm Farkındalık Günü Etkinliği
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle alış veriş merkezlerinden bilinçlendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cem Gökçen Koordinasyonunda hazırlanan bilgilendirme, afiş ve broşürler ile Primemall ve Forum Alış-veriş Merkezleri’nde kurulan stantlarda öğrenciler tarafından halka hastalık hakkında bilgilendirme yapıldı. O2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle gerçekleşen etkinlikte yer alan üniversite öğrencileri böyle bir proje içerisinde yer almaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Otizm hakkında bilgi veren Proje Danışmanı Doç. Dr. Cem Gökçen, otizmin her 88 çocukta 1 görülen bir nörogelişimsel bozukluk olduğunu belirterek, bu bozukluğun erken tanınmasının tedavi açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Bozukluğun bilinen en etkili yönteminin özel eğitim olduğunu vurgulayan Gökçen, eğitime ne kadar erken başlanırsa etkisinin de o kadar arttığını ifade etti.

Hastalık hakkında uyarılarını sürdüren Doç. Dr. Gökçen, "Otizmin şu ana kadar bilinen bir ilaç tedavisi yoktur. Otizmde kullanılan ilaçlar bu çocuklarda olabilen davranış sorunları, hareketlilik ve uyku bozukluğu gibi ek sorunları düzeltmek amacıyla kullanılmaktadır. Bozukluğun bilinen en etkili yöntemi özel eğitimdir ve bu eğitim ne kadar erken başlanırsa etkisi de o kadar artmaktadır. Özellikle çocuğunuzda konuşma gecikmesi varsa çocuğunuzda otizm dışında gelişim geriliği, sağırlık gibi bozukluklar da olabileceği için mutlaka bir çocuk psikiyatri uzmanı tarafından değerlendirilmelidir" dedi.

Gökçen, proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde desteklerinden dolayı GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezine de teşekkür etti.
Kaynak: İHA