Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, '15 Temmuz'da Etle Tırnağın Ayrılmadığı Gösterildi'

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Niğde’de Sağlık-Sen İl Divan Toplantısına katıldı. Başkan Memiş, öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen programda, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara’da yaşananlara tanık olduğunu ve orada yaşanılanları anlattı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, '15 Temmuz'da Etle Tırnağın Ayrılmadığı Gösterildi'
Toplantıya, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Sağlık-Sen üyeleri ve partililer katıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin Çanakkale’deki ruhla engellendiğini belirten Memiş; "15 Temmuz gecesinde bu ülkeyi içerdeki işbirlikçi şerefsizlerle, alçaklarla yıkmak isteyen yedi düvele bu millet öyle bir mesaj verdi ki, Çanakkale’deki gibi Türk’üyle, Kürt’üyle Laz’ıyla Çerkez’iyle omuz omuza mücadele etti." dedi.

Memiş, konuşmasında şunları söyledi: "Mesele vatansa, gerisi teferruattır diyerek, etle tırnağın ayrı olmadığını göstererek bu vatan için tüm fertlerimizle birlikte bu ülkeyi size teslim etmedik etmeyeceğiz mesajını Allah’a hamd olsun hep beraber yedi düvele karşı verdik. Memur-Sen ailesi olarak kurulduğumuzdan bu güne kadar darbelere karşı olduk. Biz darbeye, darbecilere, bu ülkeyi bölmek isteyenlere karşı dimdik durduğumuzu yasaklara karşı olduğumuzu her yerde söyleyen bir sivil toplum örgütüyüz. Belki bizim sendikacılığımızı eleştirdiler. Bize yandaş sendika dediler, bize taraf oluyorsunuz dediler. Biz de diyoruz ki, milletin yanında olmak yandaşlık ise biz yandaşız, yandaş olmaya da devam edeceğiz."
Kaynak: İHA