'Mutlu Çocukların Ritmi' Projesi İle Kardeşlik Köprüsü

Canik Emrullah Efendi Ortaokulu ve Canik Emrullah Efendi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte “Mutlu Çocukların Ritmi” projesi hazırladı.

'Mutlu Çocukların Ritmi' Projesi İle Kardeşlik Köprüsü
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Hareketi doğrultusunda uygulamaya konulan proje, dezavantajlı öğrencilere yönelik planlandı. Bu kapsamda öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokuluna bir gezi düzenlendi.

Gezide okulun ritm grubunun hazırladığı program orada sergilendi. Böylelikle öğrenciler, yatılı okulda eğitim görmekte olan kardeşleri ile birlikte hoşça vakit geçirdi ve onlara moral verdi. Büyük bir kesimi Roman öğrencilerden oluşan her iki kurum ile yatılı eğitim görmekte olan bir başka dezavantajlı grubu oluşturan öğrenciler arasında gönül köprüsünün oluşturulmasına vesile olundu.

Proje Sorumlusu Müdür Yardımcısı Özkan Özcan, projenin bir sonraki ayağının Bafra olacağını ve 12 Nisan’da yatılı okul öğrencileri ile bir kez daha buluşacaklarını belirtti.

Okul Müdürü Muammer Çalışıcı misafirperverliklerinden dolayı Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokulu idarecilerine, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek bu projelerin öğrenciler üzerinde olumlu sonuçları olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA