'Leke Oyunları' Sergisi Galeri Aydın'da Açıldı

Grafik sanatçısı Cemil Cahit Yavuz’un şimdiye kadar çeşitli dergilerde ‘Leke Oyunları’ başlığıyla yayımladığı çalışmaları içeren ‘Leke Oyunları’ sergisi, Galeri Aydın’da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

'Leke Oyunları' Sergisi Galeri Aydın'da Açıldı
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Bilgi Merkezi Sergi Salonu Galeri Aydın, grafik sanatçısı Cemil Cahit Yavuz’un ‘Leke Oyunları’ adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. İAÜ Florya Halit Aydın Kampüsü’nde 4 Nisan’da açılan sergide, sanatçının şimdiye kadar çeşitli dergilerde ‘Leke Oyunları’ başlığıyla yayımlanan çalışmaları öne çıkıyor.

Sergi kapsamında ortaya konan ve genellikle siyah beyaz ve lekesel çözümlerden oluşan çalışmalar üç grupta toplanıyor. Birincisi dergilerde periyodik olarak yayımlanan işlerin yeniden baskılarından oluşuyor. İkinci grup işler, renk girilmiş lekelerin büyük boy baskılarından meydana gelirken; üçüncü grup işler ise bir tane üretilmiş ve çerçevelenmiş işlerden oluşuyor. Üçüncü grup işlerde is mürekkebi, çini mürekkep, ekolin ve akrilik boyalar kullanılıyor.

Çalışmalarda araç/gereç baskınlığı hissedilmemekle beraber, karakterler ve ifadelerde belirsizlik söz konusudur. Daha çok fikir yoğunluğunun hakim olduğu sergide, düşünsel oyun pratiklerini öne çıkartma amacını taşıyan kompozisyon ve düzenlemelerin hakimiyeti dikkat çekiyor.

Cemil Cahit Yavuz’un bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaların özetini ortaya koyacak ‘Leke Oyunları’ adlı kişisel sergisi, 4-20 Mart 2017 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Cemil cahit yavuz kimdir?

1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Bugüne kadar yedi kişisel sergi açan ve birçok karma sergiye katılan sanatçı, grafik tasarım ve illüstrasyon işlerinin yanı sıra çeşitli serbest grafik işler üretiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Grafik Bölümü’nde alanına ilişkin ders veren Yavuz, aynı zamanda Ot Dergisi’nde ‘Leke Oyunları’ köşesine devam ediyor.
Kaynak: İHA