Kaş Terminalinin Temeli Atıldı

Antalya Valisi Karaloğlu: 'Kaş'ın doğasını, tarihi dokusunu ve sakin şehir olma özelliğini kaybetmesini istemiyoruz. Kaş'ta turizm olsun ama pansiyon, karavan turizmi şeklinde olsun.' Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Geçmişte yaşanılan sıkıntıları maziye gömeceğiz. Devletin ayağındaki ipleri çözeceğiz. Geçmişte hep koalisyon dönemleri sıkıntılı geçmiş. Rakamlar yalan söylemez.'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 'Kaş'ın doğasını, tarihi dokusunu ve sakin şehir olma özelliğini kaybetmesini istemiyoruz. Kaş'ta turizm olsun ama pansiyon, karavan turizmi şeklinde olsun.' dedi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Vali Münir Karaloğlu, Kaş terminalinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Kaş'ın Antalya'nın incisi olduğunu belirterek, ilçenin en büyük probleminin ulaşım olduğunu söyledi.

Ulaşımda büyük yol aldıklarını dile getiren Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:

'Finike-Demre- Kaş-Kalkan yolu için yüksek planlama kararı alınmak üzere. İnşallah bu sene projeleri tamamlanacak ve ihalesi yapılacak. 2018'in başı itibariyle de bu yol başlayacak ve bitecek. Havaalanı yoktu, yeri de yoktu. Fizibilite çalışması yapıldı ve yeri belli oldu. Proje çalışmaları başladı. O bittiğinde Kaş artık daha ulaşılabilen bir yer olacak. Ama Kaş'ın doğasını tarihi dokusunu ve sakin şehir olma özelliğini kaybetmesini istemiyoruz. Kaş'ta turizm olsun ama pansiyon, karavan turizmi şeklinde olsun.'

- 'Kaş'a 110 milyon liralık yatırım'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Kaş'a daha yapacakları çok hizmet olduğunu ifade ederek, 4-5 sene önce bu hizmetleri yapabilmek için Büyükşehir Yasası'nı TBMM'de çıkarmaya çalışırken, şimdiki 'hayır'cıların, o zaman da her şeye 'hayır' dediğini belirtti.

Yasanın çıkmaması bugün duyulan yalanların ve iftiraların o zaman da söylediğini dile getiren Türel, buna rağmen doğru bildikleri yolda giderek 29 Mart 2014'de Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girdiğini anlattı.

Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle Kaş'a adeta hizmet yağdırdıklarını vurgulayan Türel, şöyle devam etti:

'2013'te Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar Antalya'nın merkezdeki 5 ilçe hariç 14 ilçesindeki köylere yapılan toplam yatırım miktarı 10 milyon liraydı. Yani düşünebiliyor musunuz? Kaştan Gazipaşa'ya kadar 539 köye 10 milyonla içme suyu yapacaksınız, yol yapacaksınız, kanalizasyon yapacaksınız. Tabi bunları yapabilmek o kısıtlı bütçeyle çok zordu. Birçoğu da kaldı. İşte o yüzden bu hizmetleri yapabilelim diye Büyükşehir Yasası'nı gündeme getirdik. Şimdi 3 senede Kaş'ın yollarına harcadığımız miktar 34 milyon lira. Eskiden 10 milyon bütün Antalya'daki köylere harcanıyordu, şimdi sadece Kaş'a sadece 34 milyon liralık yol yatırımı yapmışız. Sadece ASAT olarak kanalizasyon, içme suyu, altyapı yatırımımız 67 milyon lira. Toplam 110 milyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. Daha da yapacaklarımız var.'

- 'Geçmişte yaşanılan sıkıntıları maziye gömeceğiz'

Türel, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda siyasi bir tercihte bulunulmayacağının altını çizerek, 16 Nisan'da cumhurbaşkanı, başbakan veya parti başkanı seçilmediğini belirtti.

16 Nisan'da yüklerinden arınmış, yüklerini üzerinden atmış bir ülke olarak daha büyük başarılara koşacaklarının altını çizen Türel, 'Geçmişte yaşanılan sıkıntıları maziye gömeceğiz. Devletin ayağındaki ipleri çözeceğiz. Geçmişte hep koalisyon dönemleri sıkıntılı geçmiş. Rakamlar yalan söylemez. Devletimiz tek başına iktidar dönemlerinde hep iki misli büyümüş. Rahmetli Menderes döneminde, Özal döneminde, 2002 AK parti döneminden sonra hep devletimiz büyüme göstermiş.' dedi.

Türel, kendilerine 'tek adam sistemi', 'diktatörlük geliyor' şeklinde iftiralar atıldığını belirterek, hiçbir diktatörün halk tarafından seçilmediğini ve hiçbirinin 'Beni iki defa seçin, daha fazla seçmeyin' demediğini ifade etti. Değişikliğin kabul edilmesinin ardından cumhurbaşkanını yargılama sisteminin kolaylaşacağını dile getiren Türel, eski sistemde sadece vatan hainliğinden yargılanan cumhurbaşkanının artık her suçtan yargılanabilir hale geleceğini kaydetti.

- 'Bu millet Osmanlı şamarıyla cevap verecek'

Geçen hafta Strasburg'da Avrupa Konseyi toplantısına Türkiye Milli Heyet Başkanı olarak katıldığını anlatan Türel, toplantının konusunun HDP’li belediye başkanların tutuklanması ve kayyum atanmasıyla ilgili rapor görüşülmesi olduğunu söyledi.

Toplantı sırasında belediyelerin resmi araçlarıyla canlı bomba eylemi yapan, belediyenin iş makineleriyle hendekler kazarak güvenlik güçlerini önlemeye çalışan, belediye başkanlarına taç giydirilmeye çalıştığını vurgulayan Türel, şunları kaydetti:

'Orada bunları anlattım. İki dakikalık bir konuşma süresiydi. Arkadan birileri sürekli bana laf atıyor. Bir bayan, bir erkek, kahkahalar atıyorlar. Dikkatimi dağıtmaya çalışıyorlar. Bu kardeşinizde antrenmanlıdır kimseden korkmayız. Konuşmam bitti. Baktım bir bayan, poşulu, anlaşılıyor ki terör örgütünün ya üyesi, ya yandaşı, ya sempatizanı ya da terörist. Oralara bizim bakanlarımızı sokmuyorlar ama bunlar Avrupa Konseyi'nin genel kurulu salonunda teröristlerin cirit atmasına izin veriyorlar. Bana çıkarken laf attı. Tabi bizim değişiklik önergelerimizin hepsi büyük çoğunlukta ret edildi. 'Bugün konseyden hayır çıktı size, 16 Nisan'da hayır çıktığında yine üzüleceksiniz. Bugün üzdük yine üzeceğiz.' dedi. Döndüm 'Gün olacak devran dönecek. Bugün Avrupa'da sizin yüzünüz gülüyor olabilir ama bu millet 16 Nisan'da size Osmanlı şamarıyla güzel bir cevap verdiğinde esas üzülen siz olacaksınız. Türk milleti mi sevinecek teröristler mi sevinecek 16 Nisan'da bunun cevabını alacaksınız.' dedim. Bu kadar cüretkarlar. Ama bu millet onları üzecek.'

Terminalin temelinin atılmasının ardından, Cumhuriyet Meydanı ve İnceboğaz Mesire Alanı'nın toplu açılışlarını gerçekleştirildi. Açılışlara, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, meclis üyeleri, muhtarlar, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA