Fas'ta Yeni Hükümet Kurma Çalışmaları

Kral 6.Muhammed'in iki gün içinde yeni hükümeti ataması bekleniyor

Fas Kralı 6. Muhammed'in iki gün içinde yeni hükümeti atayacağı belirtildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, hükümeti kurmakla görevlendirilen PJD Ulusal Konsey Başkanı Sadeddin Osmani'nin 1 Nisan'da yeni kabine listesini sunduğu Kral 6. Muhammed'in iki gün içinde yeni hükümeti ataması bekleniyor.

Milli Bağımsızlar Birliği (RNI), Halk Hareketi (MP), Halk Gücü Sosyalist Birliği (UNFP), İlerleme ve Sosyalizm Partisi (PPS) ve Anayasal Birlik Partisi (UC) ile koalisyon hükümeti kurulması konusunda uzlaşan Osmani'nin sunduğu yeni kabinede yer alacak isimler konusunda koalisyon ortaklarının anlaşmaya vardığı ancak Kral tarafından ufak tefek değişikliklerin yapılabileceği kaydedildi.

Fas'ta 7 Ekim 2016'da gerçekleştirilen seçimlerden sonra hükümeti kurmakla görevlendirilen PJD Genel Sekreteri Abdulilah Benkiran'ın 5 ay boyunca sürdürdüğü koalisyon hükümeti kurma arayışından sonuç elde edememesi üzerine Kral 6. Muhammed, 17 Mart'ta hükümeti kurma görevini Benkiran'dan alarak aynı partiden Osmani'ye vermişti.

Osmani, 26 Mart’ta altı partinin koalisyonda anlaştığını ve en kısa zamanda yeni kabinenin Krala sunulacağını belirtmişti.

Kaynak: AA