Ergene'nin Temizlenmesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Tekirdağ Çorlu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanarak hizmete alındı Tesisle, günlük 52 bin 680 metreküp atık su arıtılarak Ergene Nehri'ne deşarj edilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafında, Tekirdağ Çorlu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanarak hizmete alındı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, hizmete alınan ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, Çorlu'nun 2045 yılı için öngörülen 362 bin 400 nüfusunun atık sularını arıtma kapasitesine sahip olarak inşa edildi. Tesis ile günlük 52 bin 680 metreküp atık su arıtılarak, Ergene Nehri'ne deşarj edilecek.

Çorlu Atıksu Toplayıcı Hattı ile Çorlu Atıksu Arıtma Tesisi eş zamanlı olarak inşa edildi. Ergene Nehri'nin su kalitesi uzun vadede, bütün arıtma tesislerinin devreye girmesiyle 2'nci sınıfa yükselecek. Kalitesi artan suyun yeniden sanayi ve tarımda kullanılması mümkün olacak.

- Çorlu'nun evsel atık suları arıtılarak nehre deşarj edilecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çorlu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin devreye alınmadan önce atık suların herhangi bir arıtmaya tabi tutulmadan Ergene'ye deşarj edildiğini anımsattı.

Eroğlu, 'Artık bu tesis sayesinde Çorlu'nun evsel atık suları arıtılarak nehre deşarj edilecek. Böylece nehrin ve havzanın uzun vadede temizlenmesine katkı sağlanacağı gibi, temiz su kaynaklarının da korunarak gelecek nesillere aktarılması sağlanacak.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA