Bilecik'te Biyolojik Araçların Tanıtımı Yapıldı

Bilecik'te haşerelere karşı kullanılacak biyolojik araçların tanıtımı gerçekleştirildi.

Pelitözü Gölpark'ta gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Selim Yağcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ile diğer ilgililer katıldı.

Başkan Yağcı, burada yaptığı konuşmada, medeniyeti devam ettirmek için teknolojik gelişmeleri kullanmak zorunda olduklarını söyledi.

Dünyadaki diğer ülkelere bakıldığında biyolojik olmayan çalışmaların uzun vadede insan sağlığına da belirgin bir oranda zarar verme ihtimalinin olduğunu söyleyen Yağcı, 'Onun için Bilecik Belediyesi olarak bu sene daha çok biyolojik yöntemlerle yapılacak bir mücadele yöntemini belirledik. Aynı zamanda bu mücadelemizde daha etkin, verimli olması için teknolojinin tüm imkanlarını karada, denizde ve havada ne gerekiyorsa teknolojinin de tüm imkanlarını bu noktada kullanmayı öngördük.' ifadelerini kullandı.

Yağcı, tahsis edilen araçların GPS ile hangi alanda ne kadar sıklıkla, ne kadar ilaçlama yaptığının takibinin de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bilecik Belediyesine tahsis edilen doğa dostu ilaçlama yapabilen 2 Biocopter, 2 kişilik Biocycle, 8 tekerlekli amfibik, 4 kamyonetin tanıtımı yapıldı.

Kaynak: AA