Bakan Avcı, 'Turizmde 2017 Ve Sonrası İçin Ümitliyim'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 2016 yılının turizm bakımından kötü geçtiğini belirterek, "Ancak Türkiye turizm açısından potansiyelli bir ülkedir. 2017-2018 ve ondan sonraki yıllar için ben çok ümitliyim" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Navi Avcı, AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Fatih ilçesinde faaliyet gösteren turizmcilerle bir araya geldi. Programa Bakan Avcı’nın yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.

Turizm açısından 2016 yılının ciddi bir kayıpla geçtiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Rusya ile yaşanan uçak krizi, yaşanan terör olayları Avrupa’daki olaylarla aynı düzeyde olmasına rağmen batı medyası tarafından çok daha fazla gösterilmesi ve bunların doğurduğu olumsuz imaj 2016’yı ciddi bir kayıpla kapatmamıza neden oldu" dedi.

"Türkiye’nin kalbi İstanbul’dur" diyen Bakan Avcı, "İstanbul’un kalbi ise yarımadadır. Dolayısıyla siz turizmciler iyisiyle kötüsüyle Türk turizminin ortasında yer alıyorsunuz. Siz iyi olursanız Türk turizmi iyi olur. Türk turizmi iyi olursa Türkiye iyi olur. Turizm mevsimi bütün bir yıla yayılması demektir. Deniz, kum, güneş bunlar çok güzel, Avrupa’da en ön sıralardayız. Ama bunlar yaz turizmidir. Dolayısıyla kış turizmi potansiyelimizi işin içine kattığımız zaman mevsimleri de bütün bir yıla yayma şansımız olacak. Aynı zamanda pazarımızı da genişletmiş olacağız. Kötü komşu adamı mal sahibi yapar derler. 2016’nın kötü geçmesi bizi turizm alanında sahip olduğumuz diğer potansiyelimizi ortaya çıkarmamıza vesile oldu. Bunun alt yapı ve beşeri çalışmalarına başladık" diye konuştu.

2016 yılının turizm bakımından kötü geçtiğini belirten Bakan Avcı, "Ancak Türkiye turizm açısından potansiyelli bir ülkedir. 2017-2018 ve ondan sonraki yıllar için ben çok ümitliyim. Daha önce Türkiye’ye gelen ancak 2016 yılında başka ülkelere giden vatandaşlar arasında bir araştırma yapıldı. Araştırmada, ’Siz daha önce Türkiye’ye gittiniz. Şimdi bu yıl buraya geldiniz. Dolayısıyla Türkiye ile 2016 yılında gittiğiniz yerleri karşılaştırırsanız önümüzdeki yıllarda nereyi tercih edersiniz?’ diye soru soruldu. Hepsinin verdiği cevap, ’Türkiye gerek fiziki alt yapısı gerekse beşeri ve hizmet kalitesi bakımından rakipsizdir. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’ye gideceğiz’ oldu. Biz Türkiye olarak hak etmediğimiz bir şey istemiyoruz. Türkiye her alanda bütün turizm türlerinde şuan hak ettiğinin çok altındadır. Evet 6’cıyız 4’üncüyüz ama ilk 3’e girmemek için hiçbir sebep yok" şeklinde konuştu.

İstanbul’un potansiyelinin çok altında değerlendirildiğini de sözlerine ekleyen Bakan Avcı, "Kapalıçarşı’yı, Mısır Çarşısı’nı maalesef gerçek potansiyeline bir türlü ulaştıramıyoruz. Bunlar kendi hatalarımızdan kaynaklanıyor. Ama bunlar çözülemeyecek sorunlar değildir. Bu sorunları çözmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. İstanbul’u gerçek potansiyeline kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Esnaflarla birlikte ticaret yapan hanları dolaştıklarını belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise "Esnafın temel beklentisi istikrardır. Bunun ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. 16 Nisan’da temel hedefimiz artık bu ülkenin bir daha koalisyonlarla uğraşmamasıdır" diye konuştu.

Bakan Avcı, konuşmasının ardından programa katılan davetlileri tek tek tokalaşarak uğurladı.
Kaynak: İHA