'Yaşayan Çınarlara Saygı' Etkinlikleri

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesi tarafından 'Yaşayan Çınarlara Saygı' etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, Kütahyalı hayırsever iş adamı Kadir Adlım deneyimlerini anlattı.

Şubeden yapılan açıklamaya göre, Fatih'teki dernek lokalinde gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören programın açılışında konuşan KİYD İstanbul Şube Başkanı Metin Bedir, 'Bu program çok çok özel ve anlamlı, derneğimiz teamüllerine bir başlangıç olup gelecek kuşaklara da yol gösterecektir.' ifadesini kullandı.

Konuklara katılımlarından dolayı teşekkür eden Bedir, Kadir Adlım ve ailesine de verdikleri her türlü maddi ve manevi desteklerden dolayı şükranlarını sundu.

Bedir, şunları kaydetti:

'1927'de Kütahya'da doğan Kadir Adlım, ilk, orta ve lise eğitimini Kütahya'da tamamladıktan sonra 1945 yılında babası Hacı Halil Adlım'ın yanında iş hayatına atıldı. Kısa bir süre sonra 1950 yılında çini fabrikası kurarak bu alanda istihdam sağladı. 1954-1955 yıllarında başladığı kiremit fabrikasının kurucu ortaklığını ve genel müdürlüğünü yaklaşık 10 yıl kadar sürdürdü. 1961-1962 yıllarında Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında bulunarak, Türkiye Odalar Birliği Ankara Delegasyonunda Kütahya'yı temsil etti. 1962 yılında İstanbul'a yerleşerek ağır sanayiye girdi. İstanbul'da İmdat Vakfının kuruculuğunu yaparak, İmdat Vakfı Camisi ve Külliyesini, 30 derslikli İstanbul Dumlupınar İlköğretim Okulunun yapılmasını gerçekleştirdi. Kütahya'da kurduğu çini fabrikası arsasını erkek öğrenci yurdunun kurulmasına, 1974 yılında alıp 20 yıl faaliyet gösteren kiremit fabrikası arsasını da Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlayarak, Bahçelievler Kadir Adlım İlköğretim Okulunun yapılmasını gerçekleştirdi. Halen İstanbul Dragos'ta ikamet etmekte olan Kadir Adlım'a eğitim-öğretim alanında yaptığı hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunarız.'

Prof. Dr. Tevfik Özpaçacı, emekli Orman Mühendisi Memduh Uysal, iş adamları Kenan Ispartalıgil, Durmuş Candan, Doğan Güral, TRT sanatçısı Mustafa Hisarlı, Yeminli Mali Müşavir Rafet Kalkan ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Halit Ceylan, Kadir Adlım ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşarak, teşekkürlerini ifade etti.

Kadir Adlım'ın kızları Selma Adlım Öncel ve Emine Adlım Osmanoğlu ile üniversite öğrencileri Hazal Turgut ve Veysel Köse de duygu ve düşüncelerini aktardı.

Daha sonra hayırsever iş adamı Adlım, hayatından herkesin ders çıkarabileceği, başarının temellerini oluşturan azim ve iradenin, sosyal ilişkilerdeki nezaketin, kazandıkça dağıtıp dağıttıkça nasıl kazandığının bütünlüğü içinde bir konuşma yaptı.

Program, Adlım'a plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Kaynak: AA