TREDAŞ Personeline İş Güvenliği Eğitimi

Kırklareli'nde Trakya Elektik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) personeline iş sağlığı güvenliği eğitimi verildi.

Lüleburgaz ilçesinde Teknik Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitimde, elektrik direğine tırmanan TREDAŞ personeline uygulamalar gösterildi.

TREDAŞ Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Tınmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimler ile personelin iş güvenliği konusunda eğitimli bireyler olmalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Elektrik dağıtım sektörünün, maden sektöründen sonra iş kazalarının en fazla yaşandığı ikinci sektör olduğunu belirten Tınmaz, riski eğitimler ile ortadan kaldırmak istediklerini ifade etti.

Eğitimler ile TREDAŞ personelinin iş sağlığı güvenliği yönünden daha korunaklı ve daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını aktaran Tınmaz, şöyle konuştu:

'Alçak gerilim elektrik eğitimlerini sürdürüyoruz. Her eğitimimiz 18 gün sürüyor. Orta gerilim ve yüksek gerilim eğitimlerini vermeyi de planlıyoruz. İş sağlığı güvenliği toplumsal bir konu oldu. İş sağlığı güvenliği açısından baktığımızda maden sektöründen sonra elektrik dağıtım sektörü ve elektrik sektörü iş kazalarının en fazla yaşandığı ve yüksek risk konumunda ikinci sırada bulunan bir iş kolu. Bu iş kolunda personelimizin eğitimleri ve sahadaki güvenliği bizim için çok önem taşıyor. Bu arkadaşlarımız yılın 4 haftasında burada eğitim alarak geçiriyorlar. Burada hem iş sağlığı güvenliği yönünden nasıl en korunaklı durumda olunur hem de bir işi daha kaliteli nasıl yaparlar onu öğreniyorlar.'

Personel Mehmet Güler de eğitimin iş güvenliğinin gelişmesine büyük katkı sağladığını bildirdi.

Kaynak: AA