Kayıp Gencin İşkence Edilerek Öldürülmesi

Adana'da 10 yıl önce kaybolan kuaförün, kız arkadaşının ağabeyleri ve arkadaşları tarafından 4 gün boyunca işkence edilerek öldürüldüğü iddiasıyla ilgili 14 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Adana'da 10 yıl sonra cesedi bulunan kayıp kuaförün, kız arkadaşının ağabeyleri ve arkadaşları tarafından işkence edilerek öldürüldüğü iddiasıyla ilgili 10'u tutuklu 14 şüpheli hakkında dava açıldı.

Kentte 14 Temmuz 2006’da sevgilisi Gülşen Yüksel (27) ile ortadan kaybolan kuaför Oğuzhan Ekinci'nin (23) cesedinin, geçen yıl 11 Ağustos'ta İçel’in Silifke ilçesinde toprağa gömülüp üzerine beton dökülmüş halde bulunmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, kız kardeşleri ile sevgilisini öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan Cengiz (53), kardeşleri Bülent (49) ve Muhammet Ali Yüksel (47) ile arkadaşları Hüseyin Yücel (40), Haluk Köse (39), Özkan Ahagündüz (38), Kemal Dolgun (67), Muhammet Ulus (40), Bülent Akyüz (42), Mustafa Efe (40), tutuksuz sanıklar Arif Döker (52), Mehmet Edalı (62), Nihat Tekin (65) ve Emine Yüksel (47) hakkında 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme', 'tasarlayarak kardeşi veya yakın akrabayı öldürme' suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 17 sayfalık iddianamede Cengiz ve eşi Emine ile kardeşleri Bülent ve Muhammet Ali Yüksel hakkında ikişer kez, diğer 10 sanık hakkında da birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

İddianamede, maktul Ekinci'nin, Gülşen Yüksel ile annesinin işlettiği kuaför salonuna yengesi Emine Yüksel ile geldiği sırada tanıştığı belirtilerek, zamanla duygusal yakınlık kurarak evlenmeye karar verdikleri bildirildi.

Kızın ailesinin evliliğe karşı çıktığı kaydedilen iddianamede, Ekinci ve Yüksel'e baskı yaptıkları aktarıldı.

Baskının sonuç vermemesi üzerine Cengiz, eşi Emine ve kardeşleri Muhammet Ali ve Bülent Yüksel'in, her ikisini de öldürmeye karar verdiği ifade edilen iddianamede, Emine Yüksel'in Ekinci'yi Gülşen ile görüştürme bahanesiyle eve çağırdığı vurgulandı.

İddianamede, Ekinci ve sevgilisi Gülşen Yüksel'in, Muhammet Ali Yüksel, arkadaşları Hüseyin Yücel ve Muhammet Ulus tarafından geldikleri evden restorana götürüldükleri belirtilerek, daha sonra çiftlik evine götürdükleri Ekinci'ye işkence yaptıkları bildirildi.

İddianamede şunlar kaydedildi:

'Cengiz Yüksel, kardeşi Muhammet Ali'ye kardeşini götürmesini söyledi. Kemal Dolgun’un evine götürülen Gülşen Yüksel'den bir daha haber alınamadı. Yüksel kardeşler eve doktor ve eczacı arkadaşlarını getirerek Oğuzhan'ı tedavi etmesini istedi ancak işkence sonucu ölen Ekinci'yi, İçel’in Silifke ilçesindeki dağlık yere gömüp üzerine beton döktüler.'

10 yıldır kayıp olan Gülşen Yüksel hakkında ailesinin başvuruda bulunmadığına işaret edilen iddianamede, öldürüldükten sonra cesedinin ortadan kaldırıldığının değerlendirildiği belirtildi.

- Olay

Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 10 yıl önce kaybolan kuaför Oğuzhan Ekinci'nin, kendisi gibi kayıp kız arkadaşı Gülşen Yüksel'in ağabeyleri ve arkadaşları tarafından 4 gün boyunca işkence edilerek öldürüldüğünü belirlemişti.

İşkence sırasında fenalaşınca doktora tedavi ettirildiği, ardından da işkenceye devam edildiği belirlenen genç kuaföre ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları, geçen yıl İçel'in Silifke ilçesindeki arazide üzerine beton dökülmüş mezarda bulunmuştu.
Kaynak: AA