İstanbul'dan Sincik'e Kardeşlik Eli Uzandı

Beşiktaş Uğur Temel Lisesi öğrencileri, Adıyaman’ın Sincik ulçesi ve köylerinde öğrenim gören bin 500 öğrenciye kırtasiye malzemesi hediye etti.

İstanbul'dan Sincik'e Kardeşlik Eli Uzandı
Sincik Gönüllüleri Derneği ile Beşiktaş Uğur Lisesinin ortaklaşa hayata geçirdikleri “Kardeşlik Eli” sosyal sorumluluk projesi ile Sincik ilçesi ve köylerindeki bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

Proje kapsamında Sincik’teki TEOG’a hazırlanan öğrencilere hazırlık kitapları, bin 500 ilkokul öğrencisine isme özel yazılmış mektuplarla birlikte bir yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak kırtasiye malzemelerin bulunduğu hediye çantaları verildi.

Mektupların yazılması için her öğrenci kendine kardeş bir öğrenci belirledi. Çantaların hazırlanmasında ve organizasyonun gerçekleşmesinde bizzat öğrenciler görev aldı. Öğrenciler, mesafelerin proje ile aşıldığını dile getirdiler.

Proje koordinatörü eğitimci Gökmen Ay, “Bizler bir hikaye yazmak istedik. Bizler bu projeye başlarken istedik ki yaşanılan yer, konuşulan dil, etnik köken ya da inanç değil, insan olmak, çocuk olmak ve umutlu olmak bizim ortak paydamız olsun. Amacımız sadece adını soyadını bildiğin ve nasıl bir hayatı yaşadığını hayal bile edemediğin bir köy çocuğuna ‘Bana yaşadığın yeri, oynadığın oyunları, okuduğun kitapları anlatır mısın’ diye başlayan bir mektubu, Beşiktaş’tan Sincik’e taşımaktı. Bir diyalog oluşturmak, çocukların birbirlerini tanımasına vesile olmak ve farkındalıklarının oluşmasını sağlamak.

Nitekim hayal ettiğimizden bile ötesini gerçekleştirdiler. Beşiktaş’taki öğrenciler küçük kardeşleri için her birinin adına özel minik hediyeler hazırladılar ve mektup yazdılar. Özellikle kişiye özel kısmını vurgulamak istiyorum çünkü bu bir yardım kampanyası değil ve böyle tanımlanmasına da çok karşıyız. Bu bir tanışma, birbirini anlama ve paylaşma üzerine kurulu bir kardeşlik projesi. Daha modern şartlarda eğitim gören, farklı dil ve dinlere mensup çocukların, fırsat eşitsizliğinin yarattığı olumsuzluklarla mücadele eden ama aynı dünyayı yaşama hakkı olan kardeşleriyle bir köprü kurma projesidir” dedi.

Sincik Gönüllüleri Derneği Başkanvekili Yusuf Polat ise, “Kırtasiye malzemelerini Proje Koordinatörümüz Gökmen Ay ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Işık, Uğur Lisesi Müdürü Ünal Yaman, 5 öğretmen ve 15 öğrenci kardeşimiz ile birlikte Sincik ilçemize geldik. İlçemiz genelinde eğitim gören bin 500 ilkokul ve anaokulu öğrencisine Beşiktaş Uğur okullarında eğitim gören ağabeyleri, ablaları tarafından gönderilen kırtasiye malzemelerini ve mektuplarını ulaştırdık. Ayrıca Alancık ortaokulunda eğitim gören 8. sınıf öğrencilerine TEOG’a hazırlanmaları için kaynak kitapları getirdik” dedi.

Kaynak: İHA