Denizli'deki 15 Temmuz Kalkışma Davasının Üçüncü Duruşması Başladı

Denizli’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında eski Denizli 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ın da yer aldığı 44’ü tutuklu 64 sanığın yargılandığın davanın üçüncü duruşması başladı.

Denizli'deki 15 Temmuz Kalkışma Davasının Üçüncü Duruşması Başladı
Denizli Kongre ve Kültür Merkezindeki duruşma salonuna çevrilen 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, davanın üçüncü duruşma başladı.

Tutuklu sanıklar, duruşma için İzmir 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinden Denizli’ye getirildi.

Sanık yakınlarının duruşmaya alınmasının ardındın, savunmalar alındı. Tanıkların mahkemeye gönderdiği ifadeler okundu.

Mahkeme heyeti, 15 Temmuz günü tatbikat bahanesiyle Söke’den Denizli’ye askeri birliklerin getirilmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bilirkişi raporu okundu. Tatbikatın planlı bir faaliyet olduğu belirtilen raporda, planlı olmayan eylemlerin darbeye katılmakla açıklanabileceği ifade edildi.

Dijital materyallerin incelenmesine devam edilen sanıklar hakkında rapor düzenlenmesinin beklenmesi gerektiği belirtilirken, davaya katkısı olmayacağı gerekçesiyle yeni tanıkların dinlenilmesi ise ret edildi.

Sanıkların üzerine atılı suçun niteliğinin hükumete karşı olması nedeniyle Başbakanlığın davaya katılma talebinin kabulünü isteyen iddia makamı, sanıkların üzerine atılı suçun niteliği, askeri mühimmat ve tesisatın zarar gördüğüne dair suç tespiti bulunmaması nedeniyle Milli Savunma Bakanlığının davaya katılma talebini ret etti.

Öte yandan 44’ü tutuklu 64 sanık hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve FETÖ’ye üye olmak" suçlamasıyla Türk Ceza ve Terörle Mücadele kanunları ile alakalı maddeleri gereğince üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası isteniyor.
Kaynak: İHA