Adana'daki Silahlı Kavga Davası

Bar çıkışında bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgayla ilgili 2'si tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana'da bar çıkışında bir kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavgayla ilgili 3 sağın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Urak (34) ve Cihan Oral (24) ile tutuksuz yargılanan, maktulün kardeşi müşteki sanık Hamit (33) ile babası Ahmet Soysal ve avukatları katıldı.

Hakkında müebbet hapis cezası istenen Mehmet Urak, savunmasında, barda güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, öldürme niyetinin bulunmadığını söyledi.

Olay günü ölen Kürşat'ın, kardeşi Hamit Soysal ve yanlarındaki kişiyle bara geldiklerini, alkollü olduklarını belirten Urak, şöyle konuştu:

'Üstlerini aramak istedim. Kürşat, küfür edip aratmadı. Barda çalışan Ramazan Gül geldi, 'Tanıyorum, girsinler.' dedi. İçeriye girdiklerinde Kürşat tartışmaya devam ediyordu. Bir kadını dövüyordu, silah çektiği de güvenlik kamerasından görülüyor. Müşterilere küfür edince çıkartmak istedik. S.Ç. isimli kadın Kürşat’ı dışarı çıkarttı. Kürşat, kadınla giderken küfürler ediyordu. 2 el silah sesi duydum. Kürşat’ın elinde silah gördüm, onun yanına doğru koştum. Koşarken elimde silah vardı, amacım silahla onun kafasına vurmaktı.

Kafasına vuracağım sırada silah ateş aldı. Tek el ateş aldı. Kastım olsaydı mermim vardı, birkaç kez daha ateş ederdim. Bar işletmecisi Cihan ile Hamit boğuşuyordu, ayırmak için yere doğru ateş ettim.'

Sanık Oral ise Kürşat Soysal’ın barda alkol alıp silah çekerek müşterileri rahatsız ettiğini öne sürdü.

Maktulün havaya bir el ateş ettiğini ileri süren Oral, 'Küfürler ediyordu. Ben de silahımı çekip havaya ateş edip, 'Silahım var, indir silahını.' dedim. S.Ç, Kürşat’ın önüne geçti. Bu sırada Hamit, sol elime yapıştı. Silahı almaya çalıştı. Silah 2 el ateş aldı. Biri diz kapağıma geldi, diğeri yerden sekti. Mehmet Urak, Kürşat’a doğru koştu, kafasına vurmak istedi. Bu sırada bir el silah sesi duydum. O sırada Mehmet Urak silahı sıkıyor gibiydi. Sonra silah ateş aldı. Kasıtlı mı, değil mi, bilmiyorum. Biz Hamit ile o sırada boğuşuyorduk. Mehmet, ayaklarımıza doğru ateş etti.' diye konuştu.

Maktulün ağabeyi, müşteki sanık Hamit Soysal ise sanıklardan şikayetçi oldu.

Ağabeyi ile bara gittiklerini belirten Soysal, 'Cihan, silahını çekerek fırladı. Ağabeyimin üzerine ateş etmemesi için elini tutmaya çalıştım, silah havada ateş aldı. Bir ara düştüm. Mehmet Urak'ın ağabeyimi vurduğunu görmedim. Biz Cihan ile boğuşurken Mehmet, üzerimize mermi bitene kader ateş etti.' ifadelerini kullandı.

Baba Ahmet Soysal da 'Benim çocuklarım da olayda kabahatli. Alkollüyken gitmişler.' diyerek sanıklardan şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Beyazevler Mahallesi'ndeki bara geçen yıl 26 Ekim'de eğlenmeye giden Kürşat (36), kardeşi Hamit Soysal ve arkadaşı Engin B. (28) ile işletme çalışanları arasında bar çıkışında silahlı kavga çıkmış, kavgada Kürşat Soysal başından, kardeşi Hamit Soysal ve bar işletmecisi Cihan Oral ayağından yaralanmıştı.
Kaynak: AA