Açlık Grevi Yapan Filistinli Tutuklulara Destek Gösterisi

Lübnan'ın Sayda şehrinde, açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek amacıyla gösteri düzenlendi.

Lübnan'ın güneyindeki Sayda şehrinde, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek için yürüyüş düzenlendi.

Lübnanlılar ile mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin katıldığı ve 'Özgür Filistin' adı verilen gösteride, İsrail hapishanelerinde açlık grevindeki Filistinli tutuklulara 'yanınızdayız' mesajı verildi.

Şehir merkezindeki Şehitler Meydanı'nda başlayan ve Yıldız Meydanı'nda sona eren yürüyüşte, açlık grevi yapan Filistinli tutukluların fotoğrafları ve Filistin bayrakları taşındı.

Lübnan genelindeki 12 kampta resmi rakamlara göre 450 bin civarında Filistinli mülteci yaşıyor. En fazla Filistinli mültecinin yaşadığı Ayn el-Helva Kampı, Lübnan'ın güneyindeki Sayda şehrinde yer alıyor.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, 'İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi' için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.
Kaynak: AA