MGK Genel Sekreteri Hacımüftüoğlu Gürcistan'da

Hacımüftüoğlu, Tiflis'te Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili tarafından kabul edildi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te resmi temaslarda bulunan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile bir araya geldi.

Gürcistan Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Margvelaşvili ve Hacımüftüoğlu Tiflis'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştü.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Gürcistan Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Davit Rakvaişvili ile Gürcistan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Müdürü Giorgi Abaşişvili'nin katıldığı basına kapalı toplantıda, Gürcistan-Türkiye ilişkileri, iki ülke arasındaki mevcut stratejik iş birliğiyle savunma alanındaki ilişkilerin ileriye taşınması ve Karadeniz bölgesinde istikrarla güvenliğin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Toplantıda konuşan Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine somut destek verdiği için Türkiye'ye teşekkür etti.

Görüşmelerin ardından açıklama yapan Rakviaşvili, 'Toplantıda Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasındaki üçlü iş birliği ve ilişkileri, üç ülkenin milli güvenlik konseyleri arasındaki anlaşmaları ele aldık. Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan'ın güvenlik, ekonomi ve enerji alanlarındaki üçlü iş birliğini değerlendirdik.' diye konuştu.

Rakviaşvili, bu yıl Türkiye ve Gürcistan'ın cumhurbaşkanlarının bir araya gelmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Hacımüftüoğlu, Cumhurbaşkanlığındaki görüşmelerden sonra Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria ve Genelkurmay Başkanı Vladimer Çaçibaia ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Kaynak: AA