Brezilya Ordusundan Petrobras Yargıcına Madalya

Ordu, Askeri Liyakat Madalyası'nı Petrobras hakkındaki yolsuzluk soruşturmasının başındaki Federal Mahkeme Yargıcı Moro'ya verdi.

Brezilya ordusu, devlete ait petrol şirketi Petrobras'la bağlantılı yolsuzluk soruşturmasını yöneten Sergio Moro'yu liyakat madalyasına layık gördü.

Başkent Brasilia'da Ordu Günü sebebiyle düzenlenen törende, Petrobras'la ilgili yolsuzluk soruşturmasının başındaki Federal Mahkeme Yargıcı Moro'ya ülkeye hizmetleri nedeniyle Askeri Liyakat Madalyası verildi.

Yüksek Mahkemeden 2 yargıcın ve bir televizyon programı sunucusunun da madalya aldığı törene, Petrobras yolsuzluk davasında kabineden 8 bakanı soruşturma geçiren Devlet Başkanı Michel Temer de katıldı.

Brezilya'da Petrobras'taki sözleşmelerden alınan rüşvetlere odaklanan, 2014 yılında başlayan 'Araba Yıkama Operasyonu'nda politikacılara 2 milyar dolardan fazla rüşvet verildiği ve ihalelerde yolsuzluklar yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Çok sayıda siyasetçi ve işadamının mahkum edildiği veya suçlandığı yolsuzluk soruşturmasında, Yüksek Mahkeme nisan ayı başında, 8 bakan, 29 senatör ve 42 federal milletvekili hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.

Kaynak: AA