Sabah Namazı Sonrası Kahvaltı Geleneği

Sabah namazı sonrası kahvaltı geleneği Diyarbakır’daki camilerinde yaygınlaşmaya başladı.

Sabah Namazı Sonrası Kahvaltı Geleneği
Bağlar ilçesindeki Alipınar Camii imamı Muhammed Arıkan öncülüğünde her Pazar günü sabah namazı sonrasında tekrar bir araya gelen cemaat, serilen uzun sofralarda hep birlikte kahvaltı yapıyor. Camide 7’den 70’e her yaştan cemaatin sabah namazında yaptıkları duaların ardından ibadethanede tatlı bir telaş başlıyor. Serilen uzun yer sofrasında oturan müminler birlikte kahvaltı yapıp, aynı zamanda sohbet ediyorlar.

Cami İmamı Muhammed Arıkan, camilerin aslında birer yaşam merkezleri olduğuna vurgu yaparak, camilerin ibadet edilen mekanlar olmalarının yanında aynı zamanda bu yerlerin Müslümanlar için yeri geldiğinde aşevi halini aldığını bazen de diğer sosyal aktivitelere ev sahipliği yapabileceğine dikkati çekti. Arıkan, “Camiler yalnızca namaz kılınan yerler değildir. Biz de bundan hareketle cami cemaatimiz arasında muhabbeti artırmak ve Müslümanların daha da sosyalleşmesini sağlamak adına her Pazar sabah namazı sonrası kahvaltıda bir araya geliyoruz. Cemaatimiz bu faaliyetten çok memnun” dedi.

Sabah namazının öneme değinen Arıkan, bu tür aktivitelerin müminler arasındaki bağı kuvvetlendirdiğini dile getirdi.

Cami cemaatinden Ferhat kazan adlı bir vatandaş ise sabah namazın diğer namazlar içindeki yerinin ayrı olduğunu ve daha değerli olduğunu belirterek, bu vakitte müminlerle beraber ibadet ettikten sonra aynı sofrada yer almanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA