Otizmli Öğrencilerin Müzik Becerileri Görenleri Şaşırtıyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bulunan Özel Eğitim Uygulama Merkezindeki otizmli öğrencilerin müzik becerileri görenleri şaşırtıyor.

Otizmli Öğrencilerin Müzik Becerileri Görenleri Şaşırtıyor
Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Fatsa Özel Eğitim Uygulama Merkezinde uygulanan Müzik Akademisi Projesi’nde otizmli öğrenciler org çalıyor. 2 Nisan Otizm Haftası etkinlikleri kapsamında okuldaki bazı öğrenciler yaklaşık 2 yıldır görmüş oldukları eğitimlerin meyvelerini almaya başladı.

Öğrenciler org çalarak kendilerini geliştirirken, ailelerini de sevindiriyorlar.

Müzik Akademisi Projesi’nin kendileri açısından başarılı bir proje olduğunu belirten Fatsa Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Seniha Dolu, “2015 yılı Mart ayında engelliler müzik akademisi projesini başlattık. Fatsa ilçemizde merkezimiz bünyesinde müzik öğretmenlerimiz eşliğinde dersler vermeye başladık öğrencilerimize. 2 yıl müzik eğitimi aldılar otizmli öğrencilerimiz. Şu anda öğrencilerimizin geldiği seviyeye bakıldığında bu projede başarılı olduğumuzu gördük. Otistik olan öğrencilerimiz org çalmaya başladılar. Ayrıca evde aileleri de onlara müzik aletleri alarak çalmaya başladılar. Proje başarılı oldu ve öğrencilerimizin gelişimlerini görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Müzik akademisi projesinin başarılı olmasında öğrencilere büyük emekler veren okul müzik öğretmeni Nevra Özel ise yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızı sosyalleştirmekti amacımız. 2015 yılı Mart ayında proje kapsamında çalışmalara başladık. İlk olarak darbuka ve org ile başladık. Müzik aletleri ile çocuklarının gelişimini sağlamak istedik. Birçok öğrenci ile başladık fakat iki öğrencimizle projemizi devam ettirdik. Öğrencilerimiz yüzde 90’ının üzerinde gelişim sağladık. Çocuklarımız gerçekten çok zor ve ağır çocuklardı. Ellerinden gelen gayreti gösterdiler” diye konuştu.

Öğrenci velilerinden Ayşe Topuz, “Oğlum otizm hastası. Doğduğu günden beri hastalığı devam ediyor. Sadece eğitim ve ilgiye ihtiyacı olan bir çocuk. Okulumuzdan çok memnunuz ve başarılı eğitim veriyor öğrencilerimize. Oğlum, org çalmayı, resim yapmayı öğrendi. Yarışmalara girdi yaptığı resimlerle dereceler aldı ve ödüller kazandı. Okul yönetimine ve bizlere imkan sağlayan herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA