MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel Açıklaması

'Bu anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak 18 madde, Türkiye'de bir çok şeyi düzlüğe çıkartacak. Yürütmedeki kafa karışıklıkları, uygulamadaki bazı sıkıntılar bitecek' 'Sen onu, ben bunu yaptım, bardağın o kadarı boş, bu kadarı dolu, bunlar Türkiye'nin bugünkü gündemi değil. Bakın etrafımıza. İran, Irak, Suriye ve hatta Kıbrıs üzerinde pazarlıklar bitmemiş'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, 18 maddelik anayasa değişikliğinin Türkiye'de bir çok şeyi düzlüğe çıkartacağını belirterek, 'Yürütmedeki kafa karışıklıkları, uygulamadaki bazı sıkıntılar bitecek.' dedi.

Demirel, bir düğün salonunda partisinin Kırıkkale Merkez İlçe Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da Türkiye için çok önemli bir sandığın vatandaşın önüne geleceğini anımsattı.

Kurulacak sandığın, Türk milletinin birlik ve beraberliği, Türk devletinin devamı, Türkiye'nin lider ülke konumuna ulaşması için çok önemli olduğunu vurgulayan Demirel, şöyle konuştu:

'Biz, 16 Nisan'da gidiyoruz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin önderliğinde 'evet' diyoruz. Bu anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak 18 madde, Türkiye'de bir çok şeyi düzlüğe çıkartacak. Yürütmedeki kafa karışıklıkları, uygulamadaki bazı sıkıntılar bitecek. Bizim 'evet'imize karşı duranların asıl başında bulunan siyasi partinin liderinin bu maddeleri hiç okumadan 'hayır' dediğini öğrendik. O yüzden bizler Türk milliyetçileri olarak Rabbimin bize ilk emri olan 'oku'dan yola çıkarak 18 maddeyi hepimiz okuduk. Bu 18 maddede, genç kardeşlerimize seçilme hakkını getiren bu değişikliği, TBMM'de milletvekili sayısının artacağını, hukukun bağımsız ve tarafsız olacağını hepimiz biliyoruz.'

Demirel, bu değişiklikten sonra yürütme üzerindeki tezviratların bitmesi, TBMM'nin yasama faaliyetlerini daha güçlü bir şekilde yerine getirmesi için de anayasa değişikliğine 'evet' diyeceklerini bildirdi.

16 Nisan'da sandıklardan 'evet' çıkmasını isteyen Demirel, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Türkiye, 15 Temmuz itibariyle siyasi kamplaşma dönemini bırakmak zorunda olduğunu anlamıştır. Siyaset, yalnızca çatışma için yapılmaz. Siyaset, uzlaşma işi demektir. 15 Temmuz günü bu memleketin başına bir hal geldi. 7 Ağustos günü 'Yenikapı ruhu' diye isimlendirilen bir şey yaşadık. Sen onu, ben bunu yaptım, bardağın o kadarı boş, bu kadarı dolu, bunlar Türkiye'nin bugünkü gündemi değil. Bakın etrafımıza. İran, Irak, Suriye ve hatta Kıbrıs üzerinde pazarlıklar bitmemiş. Kerkük ile ilgili olan olaylar ortada. Fırat Kalkanı Harekatı boşuna yapılmış bir iş değil. Dolayısıyla etrafımızda hala bu kadar pazarlık devam ediyor. Şimdi öncelikle ortadaki bir hali düzeltip sonra içerimizdeki bazı hesaplaşmaları yapmamız lazım. 15 Temmuz'da bu memleketin başına getirilmek istenen ve o yaşanan halin telafisi için bizim 80 milyon tek yürek, tek bilek olmamız lazım. 16 Nisan'ın anlamı budur.'

Demirel, ülkede herkesin birlikte yaşaması gerektiğine dikkati çekerek, 'Birbirimizin yüzüne bakacağız. Birbirimizin tercihine saygı göstererek, kafamızda sorular varsa bunlara da cevap bularak 16 Nisan'a kadar teşkilatlarımızla birlikte sahada olacağız.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA