'Hekim Gözüyle Anayasa Değişikliği'sempozyumu Yapıldı

Çok sayıda doktor ve sağlık çalışanının katıldığı sempozyumda 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliği tartışıldı.

Birlik Vakfı Doktorlar Kulübü tarafından organize edilen 'Hekim gözüyle anayasa değişikliği' sempozyumu İstanbul'da yapıldı.

Cağaloğlu'daki Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, AK Parti 22. dönem milletvekili Resul Tosun ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Tosun konuşmacı olarak katıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında sağlık çalışanlarının yaşadıklarının anlatıldığı bir belgesel gösterimiyle başlayan sempozyumda 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliği masaya yatırıldı.

Programın başında Birlik Vakfı Doktorlar Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seven tarafından okunan bildiride, Türkiye'nin tarihinin dönüm noktalarından birini yaşadığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

'Gerek ülke içindeki statüko mensuplarının, gerek ülkeyi parçalamak için uğraşan hainlerin ve gerekse ülkemizi yıllardır 'uydu ülke' olarak görmeye alışmış dış güçlerin, ülkemize, ülkemizin siyasi liderine hep birlikte saldırıya geçmesi bize Abdülhamit Han'a yapılanları hatırlatmaktadır. Hiç şüphe yok ki o günlerde asıl hedef, Devlet-i Ali Osman'ı bölüp parçalamaktı ve hainler sonunda bunu başarmışlardı. Bugün de asıl hedef Tayyip Erdoğan değil, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan ülkemiz ve milletimizdir.'

Bildiride ayrıca, 'Yapılacak değişikliklerin her biri ayrı ayrı önemlidir ve hepsine 'Evet' diyoruz ama en önemli değişikliğin 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirilmesi olduğuna inanıyoruz.' denildi.

Öte yandan sempozyumda bir konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş, geçmişte 2-3 aylığına bakanlık yapmış isimler olduğunu ve o süre zarfında bakanlık bünyesinde icraat yapmanın imkansız olduğunu dile getirerek, 'Bu devletin artık bir istikrara ulaşması gerekiyor ve bu güçlü başkan, güçlü lider olduğu zaman olur. Bizim memleketimiz öyle bir memleket, öyle bir coğrafyada yaşıyoruz.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA