'Doğayı Koruma Ve Sevme' Semineri

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kırşehir Temsilciliğinin, çocuklarda çevre bilinci oluşması amacıyla özel bir okulda 'Doğayı Koruma ve Sevme' konulu seminer düzenlediği bildirildi.

TEMA Kırşehir Temsilcisi Sultan Kıymaz, yaptığı yazılı açıklamada, toprak, hava, denizleri temiz, ağaçları, ormanları, çiçekleri her yerde olan bir dünya oluşturmak için öğrencilere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Gelecek nesillerin çevre bilinci ile yetişmelerine katkıda bulunmak gerektiğini, bu amaçla özel bir okulda 'Doğayı Koruma ve Sevme' konulu seminerler düzenlediklerini ifade eden Kıymaz, şunları kaydetti:

'Kırşehir'de eğitim veren özel bir okulda çocuklara doğayı ve çevreyi nasıl korumaları gerektiği hakkında bilgiler verdik. Öğrencilerimize yaptığımız bilgilendirmelerin arından okulun birinci sınıf öğrencisi İhsan Artık’ın doğum günü olması nedeniyle, sınıf arkadaşlarına Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğünden temin ettiğimiz fidanları hediye etti. Fidanlar, sınıf arkadaşları ile okul bahçesi ve çevresine dikildi. Çocukların doğa hakkında bilgilenmesinde destek olan okul yöneticilerine ve öğretmenlere teşekkür ediyoruz.'

Kaynak: AA