Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dua' Şiiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “16 Nisan’da yapılacak seçim, arkasından cumhurbaşkanlığı seçimini getirmiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2019 Kasım ayında olacak. Bunu bilerek hareket edeceğiz. ‘Evet’ çıkması halinde partili cumhurbaşkanlığı dönemi başlayabilir. Buna mani bir durum yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dua' Şiiri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete girecek olan 193 projenin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Başkanlık sisteminde başkan bir kararname ile muhtarlıkları kapatabilir" açıklamasını değerlendirdi. Erdoğan, “Birleşmiş Milletlerde konuşma yapıyorum. Ertesi gün bu Beyefendi diyor ki; ’Sanki muhtarlara konuşuyor.’ Burada Sincan’da 30-40 kadar muhtar kardeşimle konuşuyor. Bir muhtar diyor ki; ’Siz bizi aşağıladınız’. ’Ne dedim’ diyor. ’Sayın Cumhurbaşkanımızın BM’de yaptığı konuşmada sanki muhtarlara konuşuyor dediniz, bizi aşağıladınız’ diyor. ’Haddime mi’ diyor. Söyledin işte bu sözü. Şunu bilmiyor; Tayyip Erdoğan 16 bin muhtarı şuanda Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırladı. Benim muhtarım bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı makamına gelmemiş ki. Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gelmemiş ki. Bu kapıları muhtarına, vatandaşına açan bir cumhurbaşkanı ilk defa biz olduk. Biz, oraları hizmet makamı olarak gördük. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik dedik. 55 bin muhtarımızı orada ağırlayacağız. Geliyorlar, dertlerini dinliyoruz, beraber yemeğimizi yiyoruz, beraber resimlerimizi çektiriyoruz ve hediyelerini verip uğurluyoruz. Kılıçdaroğlu biz bunu yapıyoruz. Biz bunların hiçbirini ciddiye almıyoruz. Söylediklerine gülüp geçiyoruz. Çünkü bu ülkenin ve bu milletin bir beka meselesi var. Bunun için terörle mücadeleyi başarıyla götürmek zorundayız. Bunun için ekonomide yeni ve güçlü atılımlar yapmak zorundayız” diye konuştu.

16 Nisan’da yapılacak seçimin arkasından cumhurbaşkanlığı seçimini getirmediğini kaydeden Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçimi 2019 Kasım ayında olacak. Bunu bilerek hareket edeceğiz. Evet çıkması halinde partili cumhurbaşkanlığı dönemi başlayabilir. Buna mani bir durum yok. Avrupa ülkelerinde yükselen ırkçılık dalgasının, İslam ve Türk düşmanlığının önünü kesmemiz gerekiyor. 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliği ile geçeceğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi işte bu sorunlarla daha kolay mücadele edebilmemizi sağlayacak. 14 yıldır bir Ankaralı olarak artık öyle sözde değil, hakiki manada hemşehriyiz. Bu kardeşinizin ülkenin ve milletin aleyhine olacak en küçük bir işin içinde yer alabileceğine ihtimal verebiliyor musunuz? Öyleyse 16 Nisan’daki anayasa değişikliğinin de Türkiye’nin hayrına olduğundan emin olun. Ankara’dan öyle bir evet diyelim ki Kandil, Pensilvanya, Batı’nın o hayır diyen liderleri duysun. Hazır mıyız? Tek millet için evet mi? Tek bayrak için evet mi? Tek vatan için evet mi? Tek devlet için evet mi? Bayrağımız elimizde şehidimizin kanıyla rengini almış, bağımsızlığımızın ifadesiyle hilal şehidimizin ta kendisi yıldız. 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Bu vatanı kimse bölemez. Silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız Tendürek Dağları’nda, Gabar’da, Cudi’de bu teröristlerin inlerine giriyor. Pensilvanya’nın teröristlerinin inlerine nasıl girdiysek, bunların da inlerine giriyoruz. Daha da gireceğiz. Temizleyeceğiz. Bir merhamet toplumunu, bu ümmeti parçaladılar. Bunların parçalamalarına fırsat vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka devletimiz yok. Paralel devletmiş, şu devletmiş bu devletmiş asla fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine Arif Nihat Asya’nın “Dua” şiiriyle devam etti. Erdoğan’ın okuduğu “Dua” şiiri şöyle:

“Biz,kısık sesleriz...minareleri,

Sen,ezansız bırakma Allahım!

Ya çağır şurda bal yapanlarını,

Ya kovansız bırakma Allahım!

Mahyasızdır minareler...göğü de,

Kehkeşansız bırakma Allahım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allahım!

Bize güç ver...cihad meydanını,

Pehlivansız bırakma Allahım!

Kahraman bekleyen yığınlarını,

Kahramansız bırakma Allah’ım!

Bilelim hasma karşı koymasını,

Bizi cansız bırakma Allah’ım!

Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız;

Ve vatansız bırakma Allah’ım!”
Kaynak: İHA