Malatya'da Tarımsal Eğitim Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesince başlatılan '2017 Yılı İlkbahar Dönemi Malatya İli Tarımsal Yayım ve Eğitim' programı kapsamında eğitim çalışmaları devam ediyor.



Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Tarımsal Projeler Şube Müdürlüğü tarafından daha önce Darende ve Pütürge ilçelerinde verilen eğitim programlarının bu seferki durağı Doğanyol ilçesi oldu.

Eğitim çalışmaları kapsamında Doğanyol ilçesindeki mahallelerde yaşayan çiftçilere, kayısı yetiştiriciliğinde toprak işleme, toprak analiz numunesi alma, gübreleme, sulama, budama, hasat etme, kükürtleme, depolama, pazarlama, ilkbahar ve sonbahar zirai mücadele yöntemleri konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Programda ayrıca çiftçilere, bölgesel ve ulusal alanda faydalanılabilecek tarımsal destekler nelerdir? Bu desteklerden nasıl faydalanabilirler? Tarımsal proje nedir? Tarımsal projeler nasıl yapılır? Proje desteklerinden nasıl faydalanılır? konuları da ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Kaynak: AA