23. Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı

Programa 62 ülkeden katılan genç diplomatlara sertifikaları verildi.

Dışişleri Bakanlığınca bu yıl 23'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı'na katılan 62 ülkenin genç diplomatlarına sertifikaları verildi.

Diplomasi Akademisi Genel Müdür Yardımcısı Elçi Burcu Çevik, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, programın son yıllarda kapsamının genişleyerek Afrika'dan Latin Amerika'ya, Asya'dan Karayipler'e birçok coğrafyadan genç diplomatların katılmasıyla zenginleştiğini belirtti.

Bu yılki programa Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Asya-Pasifik, Latin Amerika ve Afrika'daki 62 ülkeden diplomatın katıldığını dile getiren Çevik, programı ilk bölümünde diplomatlara uluslararası siyaset ve ekonomik konular, dünya gündeminde öne çıkan olaylar ve bölgesel gelişmeler, Türk dış ve savunma politikası ile ekonomisi, Türkiye tarihi, terörizm konularının yanı sıra müzakere teknikleri, ihtilafların barışçıl yollarla çözülmesi, ara buluculuk, hitabet, kamu diplomasisi, liderlik, yönetim ve medya konularında eğitim verildiğini anlattı.

Çevik, programın ikinci bölümünde ise genç diplomatların Türk kültürü ve tarihini görmeleri için Konya, Kapadokya, Antalya ve İstanbul gezisi yapılacağını söyledi.

Daha sonra, Diplomasi Akademisi Başkanı Doç. Dr. Mesut Özcan tarafından genç diplomatlara sertifikaları verildi.

Kaynak: AA