'Huysuz' Oyunu Alanya'da Sahnelendi

Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT) bu sezon kapalı gişe oynayan 'Huysuz' adlı oyunu Alanyalılarla buluşturdu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, AŞT ilçeleri tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. Sezon içinde kapalı gişe oynadığı oyunları ilçelerdeki sanatseverlerin beğenisine sunan AŞT'nin son durağı Alanya oldu.

AŞT oyuncuları, bu sezonun en çok ilgi gören oyunlarından 'Huysuz'u Alanyalılar için sahneledi. Yönetmenliğini Engin Alkan'ın yaptığı ve Alanya Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Fransız yazar Moliere'nin üç eserinden Engin Alkan'ın sahneye uyarlayıp yönettiği 'Huysuz' esprileri, müzikleriyle keyifli ve neşeli dakikalar yaşattı. Aşk, entrika, kahkaha, kumpas ve şamatanın bir arada sahnelendiği oyunu tiyatroseverler ayakta alkışladı.

Moliere'nin Zoraki Nikah, Cimri, Hastalık Hastası, George Dandin ve Teodor Kasap oyunlarının bir derlemesi olan Huysuz, Alanyalıların beğenisini kazandı.

Antalya Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in büyük önem verdiği ilçede, turneleriyle tüm Antalyalıları tiyatroyla buluşturmaya devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA