Avro Bölgesi'nde Yatırımcı Güveni Nisanda Arttı

Avro Bölgesi'nde Sentix Yatırımcı Güven Endeksi, nisanda 23,9 puanla Ağustos 2007’den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.



Piyasalara ilişkin araştırmalar yapan Frankfurt merkezli Sentix’ten yapılan açıklamaya göre, martta 20,7 puan olan Avro Bölgesi Yatırımcı Güven Endeksi, bu ay 3,2 puanlık artışla 23,9 puana yükseldi. Bu, 2007 yılının ağustos ayından bu yana görülen en yüksek değer oldu.

Nisan ayında mevcut ekonomik durumu ölçen Avro Bölgesi Cari Durumu Endeksi, 23,8 puandan 28,8 puana çıkarak Ocak 2011’den bu yana görülen en yüksek değere ulaştı. Yatırımcıların gelecek 6 aya ilişkin beklentilerini ölçen Beklentiler Endeksi de 17,8 puandan 19,3 puana yükseldi.

Sentix’e göre, Avro Bölgesi ekonomisi daha fazla ilerleme kaydederken, Sentix tarafından gerçekleştirilen ankete katılan, profesyonel ve özel yatırımcıların ekonomik durum değerlendirmesi olağanüstü derecede iyi gerçekleşti.

Fransa'daki önemli cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, Avro Bölgesi ekonomisinin mevcut durum endeksi, Ocak 2008'den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. Böylece, Avro Bölgesi diğer küresel bölgelerden olumlu bir şekilde ayrıştı.

Öte yandan, bu aya ilişkin söz konusu yatırımcı güveni anketi, 6-8 Nisan’da, 259’u kurumsal olmak üzere bin 35 yatırımcının katılımıyla gerçekleştirildi.

Kaynak: AA