Kastamonu'da 'Kırgız Kültür Günleri' Düzenlendi

Kastamonu Üniversitesinde 'Kırgız Kültür Günleri' etkinliği yapıldı.

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesince Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, 'Kırgız Türkleri Tarih ve Kültür Sergisi' açıldı. Daha sonra iki ülkenin milli marşları seslendirildi.

Vali Vekili Yaşar Karadeniz, programda yaptığı konuşmada, geniş bir coğrafyada kalplerin birlikte attığını söyledi.

İki kültür arasında birçok ortak nokta bulunduğuna işaret eden Karadeniz, 'Tarih içerisinde mesafeler uzamış, kültürler farklılaşmış gibi görünse de dışarıdaki sergiyi incelediğimizde çok ortak şeylerimiz olduğunu ve bu ortak unsurların bizi bize bağladığını görüyoruz.' diye konuştu.

Kültürleri yakınlaştıracak etkinliklerin artırılması gerektiğini belirten Karadeniz, 'Karşılıklı öğrenci alışverişi bu yakınlaşmanın önemli unsurlarından biri olup, birbirimizi daha iyi anlamamızı sağlayacak. Bu akşam Kırgız kültürünü daha yakından tanıma imkanı bulacağız.' ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise büyük Türk dünyasıyla ilişkileri her zaman sıcak tutmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kültürlerin yaşatılması gerektiğini ifade eden Babaş, belediye olarak bu yönde çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Daha sonra, Kırgızistan belgeseli izlendi. Kırgız halk dansları ekibinin gösterisinin ardından, sanatçı Elzar Özkönbaeva, Kırgız türküleri söyledi. Program, 'Birlikten Güç Doğar' sahne performansının ardından sona erdi.

Kaynak: AA