Cemil Çiçek Açıklaması '82 Anayasası İle Yönetilen Devlet Depreme Dayanıklı Değildir'

AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı Mart ayı Danışma Meclisinde konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, “1982’de yapılan darbe anayasası ile yönetilen devlet depreme dayanıklı değildir. Herkes 34 yıldır bu anayasanın değiştirilmesini istiyordu” dedi.

Cemil Çiçek Açıklaması '82 Anayasası İle Yönetilen Devlet Depreme Dayanıklı Değildir'
AK Parti Pursaklar İlçe Teşkilatı Mart ayı Danışma Meclisi Pursaklar Belediyesi Saray Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, belediye meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Programda konuşan Cemil Çiçek, anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Bizim 34 senedir bir anayasa derdimiz var. Bunun değişmesini herkes istiyor. Bu anayasanın kurduğu devlet yapısı depreme dayanıklı değil. Bu nedenle anayasayı değiştirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Almanların, Amerikalıların, İngiltere’nin anayasa gibi bir derdinin olmadığını belirten Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“82’de darbe anayasası yapıldı. Hemen her siyasi partiden, her meslek örgütüne varıncaya kadar ‘Bu elbise bize dar geliyor, bu bizim işimizi zorluyor’ diye 34 yıldır yakınılıyor. AK Parti olmadan önce de anayasa problemi vardı. Siyaset bunu çözemedi. Bu anayasanın kurduğu devlet depreme dayanıklı değil. Bu devlet binasında esaslı tamirata ihtiyaç var. Türkiye’yi sıkıntıya sokan anayasa sorununu çözmemiz lazım. Büyük devletler ihtiyaçları önceden görür ve buna önlem alır. Geleceği bugünden görmek lazım. Türkiye büyük bir devlettir. Bunu yapmazsanız daha sonra ağır bedeller ödersiniz. AK Parti ve MHP gelecekte sıkıntı yaşanmaması için bu adımı attı.”

Danışma meclisinde konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise belediyenin aylık faaliyetlerini anlatarak, “Sürekli alanlardayız. Hemşehrilerimizin büyük desteğini görüyoruz. Hem belediyemiz hem de teşkilatımız yaptığı çalışmalarla yeni sistemi en iyi şekilde hemşehrilerimize anlatıyor. İnşallah 16 Nisan’da Pursaklar’dan güçlü bir evet sonucu çıkacak” dedi.

Kaynak: İHA