'Balkanlar'ın Güvenliği, Türkiye'nin Güvenliğinden Geçer'

İBB Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Başalan: 'Balkanlar'ın güvenliği Türkiye'nin güvenliğinden geçer. Türkiye'deki istikrarın var olması, Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasının Balkanlar'a ve buradaki Türk kardeşlerimize çok önemli sonuçlar doğurduğu ortadadır'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, 'Balkanlar'ın güvenliği, Türkiye'nin güvenliğinden geçer.' dedi.

Başalan ve İBB meclis üyeleri Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS) düzenlenen konferansta 16 Nisan'da gerçekleşecek halk oylamasını ve anayasa değişikliğini anlattı.

Başalan, konferans öncesi yaptığı açıklamada, yurt dışında yaşayan seçmenlerle ilgili Balkan ülkelerinde çalışmalar yaptıklarını, son bir haftadır farklı Balkan ülkelerindeki Türk seçmenlerle bir araya geldiklerini ifade etti.

Balkanlar'da toplam 25 bin, Bosna Hersek'te ise 2 bin 500 seçmenin bulunduğuna dikkati çeken Başalan, seçmenleri halk oylaması konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Başalan, 16 Nisan'da gerçeklecek halk oylamasının Balkanlar ve Avrupa için de önemli olduğunu vurgulayarak, 'Balkanlar'ın güvenliği Türkiye'nin güvenliğinden geçer. Türkiye'deki istikrarın var olması, Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasının Balkanlar'a ve buradaki Türk kardeşlerimize çok önemli sonuçlar doğurduğu ortadadır.' diye konuştu.

Son dönemde Avrupa ülkelerinde Türk yetkililere yönelik tavırları hatırlatan Başalan, 'Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin PKK, FETÖ, DHKP-C, DEAŞ ile birlikte şu anda 'hayır' oyu kullanılması noktasında özellikle Türk seçmenlere çok ciddi bir baskısı var. AB'nin Türkiye'de bu referandum çalışmalarında alenen taraf olması AB normalarına ve evrensel hukuk anlaşmalarına uymuyor.' şeklinde konuştu.

- 'Bosnalıların gönülden desteklerine ve dualarına talibiz'

IUS Kurucu Vakıf Başkanı Hasan Topaloğlu da, Bosna Hersek'te, diğer AB ülkelerinde olduğu gibi çok fazla Türk seçmeni bulunmadığını belirterek, 'Ancak burada var olan seçmenler tek merkezde oy kullanacaklar. Bu seçmenlerin tamamının sandık başına gitmesi noktasında biz de üzerimize düşen görevi yapıyoruz.' ifadesini kullandı.

Bosna Hersek vatandaşları oy kullanmayacak olsa da onların gönülden destek ve dualarına talip olduklarını vurgulayan Topaloğlu, '16 Nisan'daki referandumdan gelecek habere göre buradaki Türk seçmenler mutlu olacaklar. Türk seçmenler kadar Türkiye'ye ilgi duyan Bosnalıların da çıkacak neticeye göre inşallah mutlu olacaklarına kanaat getiriyoruz.' dedi.
Kaynak: AA