Akıncılar Beldesinde Gençlik Ve Kültür Merkezi Açıldı

Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Akıncılar Belediyesi tarafından yapılan Gençlik ve Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Akıncılar Beldesinde Gençlik Ve Kültür Merkezi Açıldı
Açılış törenine, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Akıncılar belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, vatandaşlar ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışı yapılan ve 3 katlı olarak inşa edilen Kültür Merkezinde, halk kütüphanesi, kitap okuma odası, internet odası, müzik odası, tasarım, kafeterya, tiyatro, sinema ve çok amaçlı salonlar bulunuyor.

Farklı alanlarda aktivitelerin yapılabileceği merkezde, gençler vakit kaybı yerine kendi yörenin kültür ve sanat derecesini yükseltecek aktivitelerde bulunabilecek. Açılışı yapılan Kültür Merkezi ile birlikte beldenin gençleri arasında iletişim ve dayanışmanın güçlenmesi, gençlerin boş zamanlarını değerlendirmesi ve eğlenceli saatler geçirmeleri hedefleniyor.

Akıncılar Gençlik ve Kültür Merkezi tesisin yapılmasındaki amacın beldede yaşayan gençlerin daha şuurlu daha inançlı yetiştirilmesi olduğunu kaydeden Akıncılar belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, “Bütün haçlı orduları, bütün Avrupa’nın, bütün dünya coğrafyasında olan hainlerin Türkiye’ye karşı bir ihanet içerisinde olduklarını biliyoruz. Onun için çok zorlu, milli ve duygulu gençlerin mutlaka yetişmesi lazım. Bu düşünceyle gençlerin yetişmesi, vatanına, milletine faydalı gençlerin yetişmesi için gençlik merkezinin temeli attık. Belediyemize ağır gelen bu maliyeti karşılamak amacıyla TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın ile görüştük. Başkanvekilimiz maliyetin karşılanması için ilgili bakanlık ile görüştü. İlgili bakanlıktan gerekli yardım sağlandı” dedi.

Kahta Kaymakamlığı olarak bütün kurumlar ile birliği içerisinde oldukları belirten Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise konuşmasında, “Geçen hafta Bölükyayla beldemizde bir kütüphanenin açılını gerçekleştirdik. Bugünde Kaymakamlığımızın destek verdiği projenin açılışını yapacağız. Gençlik Merkezimizdeki eksiklikleri GAP idaremizin desteğiyle kısa süre içerisinde çözeceğiz” diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise ülke gündemine ilişkin konuşarak, “Daha önceki dönemleri sürekli Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar arasında münakaşalar yaşanırdı. Bu münakaşalardan ötürü ülkede istikrar olmazdı. Milletimizi bu kavgaların faturasını yoksulluk ile öderdi. Artık bu tür kavgaların yaşanmaması için istikrar için 16 Nisan’da güçlü bir ‘evet’ ile çıkmamız lazım. Bugün Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini istemeyenler hep bir araya gelerek ‘Hayır’ diyecekler. Onlar aslında yeni anayasaya ‘hayır’ demiyor. Onlar Türkiye’nin gelişmesine, büyümesine, istikrara ‘hayır’ diyor. Daha önceki dönemlerde imam hatiplilerin memur yada müdür olmasını hazmedemiyorlardı. Onlar imam hatiplilerin önlerine çeşitli setler örüyordu. Onlar imam hatipli bir başbakanı içlerine sindiremedi. Bu tür örnekleri çoğaltabiliriz. Bunlar hep vesayet makamlarının oluşturduğu sistemden kaynaklanıyor. Yeni anayasa ile birlikte bu vesayet makamlarının oluşturduğu sistem ortadan kalkacak. Yaşadığımız sıkıntıları çocuklarımız görmeyecek. Çocuklarımız en iyi okullarda okuyacak” ifadelerini kullandı.

Konuklara Kürtçe olarak seslenen Meclis Başkanvekili Aydın, 16 Nisan’da kendilerine oy vereceklerini belirterek “ Bugüne hep oylarınızı farklı siyasi partilere veya şahıslara veriyordunuz. 16 Nisan’da kendinize oy verecekseniz. Kendiniz için çoluk çocuğunuz için oy kullanacaksınız. Bundan 14-15 sene önceki yönetim dönemlerini hatırlayın. Yoksulluk vardı, yolsuzluk vardı. İmam hatipli bir Başbakanı içlerine sindiremediler. Darbeler yaşadık. Daha da yaşıyoruz. Bu sistem öyle bir sistem ki sizleri yok sayan, sizleri inkar eden, gücü kendinde bulan vesayet makamları tarafından oluşturulmuş bir sistem. Sizler hep sıkıntı yaşadınız. Çocuklarınız görmesin. En iyi okullarda okusunlar ve dinlerini diyanetlerini rahat bir şekilde yaşasınlar ”dedi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise konuşmasında Adıyaman ve Kahta ilçesinde yapılan hizmet ile yatırımlara değinerek Gençlik Merkezinin Akıncılar beldesine hayırlı olmasını diledi.

Açılışa katılan protokol üyeleri merkezin açılış kurdelesini keserek hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Açılış sonrası Vali Abdullah Erin ve protokol üyeleri kültür merkezini gezerek incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA