Akdeniz Belediyesi, Engelsiz Parkın Yapımını Tamamladı

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, başta çocuklar olmak üzere engelli tüm bireylerin yararlanabileceği engelsiz parkının yapımını tamamladı.

Akdeniz Belediyesi, Engelsiz Parkın Yapımını Tamamladı
Akdeniz Belediyesi’nin ilk engelsiz parkının yapımı çok kısa sürede bitirildi. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yöneticilerinin olağanüstü çabası ve personelin de gayretleriyle 3 ayda bitirilebilecek yapım süreci 10 günden az sürede tamamlandı. Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, geçtiğimiz Ocak ayı sonunda Hüseyin Okan Merzeci Parkının engelli bireylere uygun bir park olarak revize edilmesi talimatını vermişti. Yenimahalle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan parkı engellilere göre yeniden projelendiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kullanım ömrünü tamamlamış olan kent mobilyalarını kaldırdı. Müdürlüğe bağlı ekipler tarafından yaklaşık 2 bin 400 metrekare olan parkın sert zeminleri yeniden şekillendirildi, toprak takviyesi ve tesviyesi gerçekleştirildi.

Toprak zeminde çimlendirme için tohum atılırken, parkın muhtelif yerlerinde ise fidan ve mevsimlik çiçek dikimi yapıldı. Parkta kullanılan çocuk oyun grubu, engelli çocukların da rahatlıkla yararlanabileceği tasarımlar arasından seçildi. Yine parkın spor aletleri ile genel kullanım tuvalet ve lavaboları, engelli bireylere uygun olarak düzenlendi.

"Sosyal devlet, dezavantajlı grupların yanındadır"

Engelli bireylerin tarihsel süreç içerisinde toplumsal dönem, din ve ahlaki değerler açısından kimi zaman görmezden gelinen ve merhamet edilen bir kitle olduğuna işaret eden Başkan Aktaş, bu kitlenin ancak son yıllarda yapılan düzenlemelerle bir takım haklara kavuştuklarını dile getirdi. Sosyal devletin, dezavantajlı grupların yanında olması gerektiğini vurgulayan Aktaş, "Başka insanlarla eşit koşullarda topluma tam ve etkin bir şekilde katılmalarının önünde engel teşkil eden uzun süreli rahatsızlıkları bulunan kişiler de bu toplumun birer parçasıdırlar. Bu nedenle engelli bireylerimizin topluma tam anlamıyla uyum sağlaması devletlerin ve tüm insanlığın en temel ödevlerinden olmalıdır" dedi.

Hüseyin Okan Merzeci Parkının engelsiz parka dönüştürülmesinin son derece anlamlı olduğunu belirten Aktaş, "Zaten bu parkımız içinde bulunan binamızı, geçtiğimiz Ocak ayında imzalanan protokolle 5 yıllığına Sakatlar Derneği İçel Şubesi ile İçel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneğine tahsis etmiştik. O zaman kendilerine verdiğimiz bu sözü yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu alanda tüm çocuklar bir arada doyasıya oynayacaklar, toplumun tüm kesimleri birbirini daha iyi tanıma ve anlama fırsatı bulacaklar. Parkımız Yenimahalle ve civar mahalle sakinlerine hizmet verecek. İlçemizin farklı mahallelerinde engelli bireylerimizin de yararlanabileceği, vakit geçirip sosyal yaşama daha aktif bir biçimde katılabileceği bu tür alanlarımızın sayısını arttıracağız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA