Zenger Konağı'nın Kamulaştırılma Kararına Tepki Gösteren Zeki Zenger, Kendini Yakmak İstedi

Turgut Özal’ın teknik danışmanlığını da yapan Erkal Zenger’in oğlu Zeki Zanger, Ankara Kalesi içerisinde bulunan Zenger Paşa Konağı’nın kamulaştırılması kararına karşılık, konağın çatısına çıkarak kendisini yakmak istedi.

Zenger Konağı'nın Kamulaştırılma Kararına Tepki Gösteren Zeki Zenger, Kendini Yakmak İstedi
Ankara Kalesi içerisinde bulunan Zenger Paşa Konağı’nın sahibi Zeki Zenger ve kafe olarak işletilen konağın çalışanları, kamulaştırılma kararına tepki göstererek, konağın çatısına çıktı ve kendilerini yakmak istedi. Benzin ve ispirto dolu bidonları üzerlerine döken Zeki Zenger ve çalışanlar, uzun süre konağın çatısında eylem yaptı.

Durumu fark eden vatandaşlar polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri konak etrafına emniyet şeridi çekerek önlem alırken, Zeki Zenger ve çalışanlarını ikna etmek için çalışma başlattı. Bir süre sonra ikna olan Zenger ve çalışanları ekipler tarafından çatıdan aşağı indirildi.

İşletme sahibi Zeki Zenger, restorasyon çalışmasının 7 yıldır devam ettiğini belirterek, “Restorasyon çalışmaları yüzünden insanlar gelmedi buraya. Burada bütün restoranlar kapandı. En son Zenger Paşa Konağı kalmıştı onu da kapattılar sonunda. İçkili yerleri kapatmaya çalışıyorlardı. Kapattılar işte. Hiçbir yer kalmadı kalede. Konağın işletme sahibi benim ama mülk Ankara Büyükşehir Belediyesi. Şu anda boşaltıyorlar. Süre tanımadılar. İçeride eşyalarımız kaldı. Hiçbir eşyamızı alamadık” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA