Piazza'dan Kadınlar Gününe Özel Fotoğraf Sergisi

Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Göbeklitepe Fotoğraf Sanatı Derneği (GEFODER) üyeleri tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel sergiye ev sahipliği yapıyor. Bölgenin kültürünü yansıtan kadın fotoğraflarının yer aldığı sergi 12 Mart pazar gününe kadar gezilebilecek.

Piazza'dan Kadınlar Gününe Özel Fotoğraf Sergisi
Alışverişin yanı sıra Şanlıurfalıların sosyal ve kültürel alandaki ihtiyaçlarına da cevap veren Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısı ile Göbeklitepe Fotoğraf Sanatı Derneği (GEFODER) üyeleri tarafından hazırlanan sergiye ev sahipliği yapıyor. Şanlıurfa’da fotoğraf sanatını sevdirip, yaygınlaştırmak için çalışmalar yapan derneğin 18 üyesinin fotoğrafladığı karelerden oluşan karma serginin açılış kurdelesi derneğin kadın üyeleri tarafından kesilerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bölgenin kültürünü yansıtan kadın fotoğraflarının yer aldığı ve kentin antik dokusuna vurgu yapılan sergi, 12 Mart Pazar gününe kadar ziyaretçiler için açık kalacak.

Bölge kültürünü yansıtan kareler

Kadının bir birey olmasının yanı sıra bir anne olarak da en anlamlı ve en güzel halleriyle fotoğraflandığı sergi, açıldığı andan itibaren ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Dernek üyeleri, sergiyi gezen sanatseverlere eşlik ederek, fotoğraflarla ilgili sorularını yanıtladı.

Fotoğraf sanatına desteklerinden dolayı Piazza AVM yönetimine teşekkür eden Dernek Başkanı Abdullah İnat, tüm Şanlıurfalıları sergiyi gezmeye davet etti. İnat, “Doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününde böylesine anlamlı bir sergi açtığımız için çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA