Müjde Babuşcuoğlu Anaokulunda BENGİ Farkı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, okul öncesi eğitimi veren bağımsız Müjde Babuşcuoğlu Anaokulu, BENGİ Projesi kapsamında okulda “Okulumuza hoş geldiniz arkadaşlar” isimli bir proje başlattı. Projeyle, köylerdeki ilkokul bünyesinde okul öncesi eğitim veren ana sınıfı öğrencilerinin, Müjde Babuşcuoğlu Anaokulunda misafir edilerek, okulun tanıtılması, öğrencilerin kaynaşması, yeni arkadaşlar edinerek işbirliği, yardımseverlik, paylaşma gibi değerleri öne çıkarmanın amaçlandığı kaydedildi.

Müjde Babuşcuoğlu Anaokulunda BENGİ Farkı
Proje kapsamında Mart ayının ilk haftasında Şarköy İlkokulu Ana sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri misafir olarak davet edildi. Misafir öğrenciler sabah kahvaltısını okulda yeni arkadaşları ile yaparken, sonrasında ortak etkinliklere katıldı.

Ortak etkinlikler çerçevesinde okul müdürü Oğuzhan Öztürk tarafından öğrencilerin bilimsel merakını geliştirmek için seviyelerine uygun on farklı deney gerçekleştirildi.

Okulun ortak oyun salonunda bulunan zengin oyun araç-gereçleri ile devam eden etkinlikler “Honki ile Ponkinin Maceraları” isimli tiyatronun izlenmesi ile devam etti. Müjde Babuşcuoğlu Anaokulunun “Okulumuza hoş geldiniz arkadaşlar” projesinin etkinliklerini Kaymakamı Hüseyin Öner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent’ de izledi. Kaymakam Hüseyin Öner misafir öğrenciler ve okul öğrencileri ile sohbet ederken, misafir öğrencilere hediyeler verdi. Kaymakam Hüseyin Öner, Anaokulunun sosyal sorumluluk ve BENGİ projesi kapsamında gerçekleştirdiği bu etkinliğin çok güzel ve anlamlı olduğunu dile getirdi. Kaymakam Hüseyin Öner, okul idaresinden okul ve eğitim çalışmaları hakkında bilgi alırken, yapılan tüm çalışmalar için okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür etti. Misafir öğrencilerin anaokulundaki etkinlikleri, çocuk kulübü öğrencileri ile öğle yemeğini yemeleri ile tamamlandı. Mutlu ve farklı bir günün tadını çıkarma fırsatı yakalayan konuk öğrenciler ve öğretmenleri, Müjde Babuşcuoğlu Anaokulu idaresi, öğretmenleri ve diğer çalışanlara teşekkür etti. Okul Müdürü Oğuzhan Öztürk’de Kaymakam Hüseyin Öner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA