Memleketine Yatırım Yaptı, 100 Kişiye İstihdam Sağladı

İstanbul'da 23 yıldır tekstil fabrikası işleten Bitlisli iş adamı Mehmet Aydın, Hizan ilçesinde 100 kişinin istihdam edildiği tekstil atölyesi açtı İş adamı Aydın: 'Küçüklüğümden beri memleketimde yatırım yapmanın hayalini kuruyordum. İstanbul'daki işlerimi yoluna koyduktan sonra burada tekstil atölyesi açtım' 'İlk başta bana 'açma uzak dur zarar edersin' dediler ama ben inatla üzerine gittim ve şimdi 'iyi ki açmışım' diyorum. Bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum'

AHMET OKUR - Bitlisli iş adamı Mehmet Aydın, çocukluk hayali olan iş yerini memleketinde açarak 100 kişiye istihdam sağladı.

İstanbul'da 23 yıldır tekstil fabrikası işleten Aydın, 7 ay önce memleketi Bitlis'in Hizan ilçesine dönerek tekstil atölyesi açtı. 100 kişinin çalıştığı atölyede üretilen ürünler, yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyede ilçe merkezi ve köylerden gelen gelir düzeyi düşük kişilerin çalıştığını söyledi.

Tüm zorluklara rağmen memleketinde iş yeri açarak işçi çalıştırmanın sevincini yaşadığını anlatan Aydın, 'Küçüklüğümden beri memleketimde yatırım yapmanın hayalini kuruyordum. İstanbul'daki işlerimi yoluna koyduktan sonra burada tekstil atölyesi açtım. İlk başta bana 'açma uzak dur zarar edersin' dediler ama ben inatla üzerine gittim ve şimdi 'iyi ki açmışım' diyorum. Bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.' dedi.

İş adamlarının genellikle batı illerine yatırım yaptıklarını ve fabrikalar kurduklarını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

'Burası İstanbul'a uzak. 'Sıkıntı yaşar mıyız, eleman bulabilir miyiz' diye düşündük. Ama iş için çok fazla kişi başvurdu. Elemanları işe aldık. İstanbul'dan getirdiğimiz ustalar buradaki gençlere işi bir kere anlatınca hemen anladılar. Biz de çok mutlu olduk.'

Aydın, atölyesinde, il dışına gitme imkanları sınırlı olan kız çocuklarına daha fazla iş imkanı tanıdığını dile getirdi.

- Tekstil atölyesi ekmek kapısı oldu

Kız kardeşiyle tekstil atölyesinde çalışan Mecbure Ceylan, maddi sıkıntı yaşayan 11 kişilik ailesine baktıklarını anlattı.

Atölyede çalışmanın kendilerine önemli avantaj sağladığını belirten Ceylan, 'Burada hem meslek öğrendik hem de ailemizin ve kendimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz.' diye konuştu.

Atölyede aşçılık yapan 3 çocuk annesi Gülsüm Demir de atölyede çalışarak hem eşine maddi destek sağladığını hem de kendi ihtiyaçlarını karşıladığını kaydetti.
Kaynak: AA