Karadere Kaynak Suyunu Bolu'ya Getirme Çalışmaları

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 'İnşallah kaynak sularını Bolu halkı içmeye başlar, bütün heyecanımız bu.' dedi.

Yedigöller bölgesinde süren çalışma alanını ziyaret eden Başkan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada belediye tarafından kentin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Karadere sularının şehre getirilmesi için yapılan Su Tüneli Projesi'nin hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Su tüneli çalışmalarının bin 700 metreye gediğini belirten Yılmaz, 'Tünelimiz bu aşamaya geldiği için mutluluk duyuyoruz. Bolu Dağı Tüneli toplamda 3 bin 300 metre, Karadere sularının geleceği tünel toplamda 3 bin 600 metre. Biz bu tüneli kendi imkanlarımızla açıyoruz. Tünelin başlayıp ilerlediğini görmek bizim için Bolulu bir vatandaş olarak gurur kaynağımız.

Uzun bir mücadelenin eseridir bu tünel. Tünel yapmak ekonomik açıdan çok zor görünse de bizim için önemli olanı suyun tahsis edilmesi idi. Şuan bu sular tahsis edildi ve tünel yapımına başlandı. Burası ile ilgili neredeyse ömrümüzü verdik. 10 Yıllık dişe diş bir mücadele sonrası bunlar yapıldı.' diye konuştu.

'İmkansızı başardık' diyen Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

'Tek başına iktidar partisi olmanın bütün avantajlarını bu tünel için kullandık. Siyasi irade arkamızda, hükümet arkamızda. Bütün bunlara rağmen bu bölgenin suları başka yere tahsis edildiği için Bolu’ya döndürülmesi imkansızdı. Biz imkansızı başardık. İnşallah kaynak sularını Bolu halkı içmeye başlar, bütün heyecanımız bu. İnşallah bu heyecanımızın geçtiği günleri de hep birlikte göreceğiz. Ekiplerimiz şu ana kadar 1700 metre ilerledi. Yürümeye başladık nasıl olsa bir gün bitecek. Bizim gönlümüzden geçen tünelin en kısa sürede bitmesi ve Bolu halkına en kısa zamanda musluklarından memba suyu akıtmak.'

Yılmaz, tünelin tamamlanmasının ardından Bolu'nun içme suyu ihtiyacının Karadere'den gelecek kaynak suyu ile karşılanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA