HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Açıklaması 'HAK-İŞ 'Geleceğimiz İçin Evet 'Sloganıyla Yola Çıkmıştır'

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, anayasaya değişikliği referandumunda “evet” diyeceklerini açıkladı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Açıklaması 'HAK-İŞ 'Geleceğimiz İçin Evet 'Sloganıyla Yola Çıkmıştır'
HAK-İŞ Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Arslan, sözlerine Bursa’da meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Arslan, "İnegöl yakınlarında kaybettiğimiz emekçi kadınlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacını bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu anayasa değişikliği referandumuna giderken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 35 yılını geride bırakmış antidemokratik anayasadan kurtulma zamanının geldiğini hatırlatmak istiyoruz. Kısmi değişiklik söz konusudur. Kısmi değişiklik HAK- İŞ açısından geniş bir anlamda tartışılmıştır. Kısmi olan bu değişikliğe tam destek vererek ‘evet’ demiştir. Konfederasyonumuzun 22 sendikasıyla birlikte oy birliği ile kabul ettiğimiz anayasa değişikliğine tam destek yaklaşımımızın ikinci aşamasını gerçekleştiriyoruz. Sivil Dayanışma Platformunun Türkiye genelinde gerçekleştireceği kampanyaların bir bölümüne HAK- İŞ olarak biz de destek veriyoruz. Düzenleyici örgüt olarak logomuzla ve teşkilatımıza Sivil Dayanışma Platformunun anayasa değişikliği çalışmalarına destek vereceğiz. HAK-İŞ’in belirlediği illerde sendikalarımızla birlikte büyük salon toplantılarıyla bu değişiklikleri anlatmaya devam edeceğiz“ ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin değişime ihtiyacı vardır “

40 günde 40 ilde HAK-İŞ’in anayasa değişikliği konusunda kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarını sürdüreceğini söyleyen Arslan, “Oy kullanma hakkına sahip bütün vatandaşlarımızı anayasa değişikliği referandumuna katılmaya davet ediyoruz. Milletimizin vereceği her türlü karar bizim için kabul edilecek, saygı duyulacak bir sonuç olarak kabul ediyoruz. Ancak HAK-İŞ olarak başlangıçtan bu yana anayasa değişikliğinin çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Darbe anayasalarının bize dayatmış olduğu yapıyı bir türlü kıramamıştır, o yüzden Türkiye’nin değişime ihtiyacı vardır. Türkiye’nin değişmesini ve yeni bir Türkiye yaklaşımıyla bütün sorunlarını çözecek bir perspektife ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Öncelikli olarak bu anayasa değişikliğinin hükümet krizlerini ortadan kaldıracağı konusunda mutabakat olduğunu biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin içeriden ve dışarıdan saldırıya açık olduğu dönemde, hem FETÖ terör örgüt hem PKK gibi terör örgütlerinin saldırısıyla karşı karşıya kaldığı bir dönemde gerçekten güçlü iktidara, güçlü hükümete, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti’ne ihtiyacımız her zamankinden daha fazladır. Onun için Türkiye’nin dünyada etkin oyun kurucu yönetimlere ihtiyacı vardır. Bu anayasa değişikliği güçlü bir yönetim vaat ettiği için, düzenlemeler hükümet krizini ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeler olduğu için ‘evet’ diyerek buna destek vermesini istiyoruz. Bu anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerine yönelik değişiklik getirmemektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim şekli cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir. Başkenti Ankara’dır. Marşı İstiklal Marşı’dır ve bayrağı al bayraktır. Yapılmak istenen değişiklik bir sistem değişikliğidir. Bugün anayasa değişikliğine karşı çıkanların bir bölümünün anayasa değişikliklerinin müsebbibi olduklarını unutmamaları gerekiyor. Türkiye böyle bir anayasa değişliği ile bazı vesayet odaklarının vesayetinden de kurtulmuş olacağını düşünüyoruz. Anayasa değişikliğine baktığımız zaman 18 madde Türkiye’nin geleceği açısından sivilleşme, daha çok demokratikleşme, güçlü bir yönetim biçimi, katılımcılığın sağlanması, daha geniş kitlelerin oy kullanmasını sağlayacak bir değişiklik olarak görüyoruz. HAK-İŞ anayasa değişikliğine tam destek ‘geleceğimiz için evet ‘sloganıyla yola çıkmıştır” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA