Gevaş'ta Kadınlar Günü Etkinliği

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gevaş Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Gevaş'ta Kadınlar Günü Etkinliği
Gevaş Belediyesine ait düğün salonunda düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Van Eski Milletvekili Gülşen Orhan, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, AK Parti Gevaş İlçe Başkanı Bedirhan Erdem, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşen Çiftçi ve çok sayıda kadın katıldı.

Programın açılış konuşması yapan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün anlam ve önemine ünlü türkücü Neşet Ertaş’ın “kadınlar insandır, erkekler ise insanoğludur” sözüyle başladı.

Başkan Hakan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dündü, ancak bizim için her gün kadınlar günü olduğundan biz de bugün kutluyoruz. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Cennet anaların ayağı altındadır. Annelik de kadınlığın en güzel tarafıdır, en güzel yönüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise, milletvekili yaptığı iki dönemde sürekli beraber olduklarını ve ilçeye gelip gittiğini, bir şeyler yapma hususunda ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Şu anda da Cumhurbaşkanıyla beraber bu yolda devam ettiklerini ifade eden Orhan, ”Allah’ın izniyle bütün sorunlarımız bitene kadar, huzur içerisinde, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde bu memlekette yaşayıncaya kadar sizlere hizmete devam diyoruz. Bu memleketin anaları çilekeş annelerdir. Çok sıkıntılar çektik. Ama Allah’ın izniyle önümüzdeki süreçler böyle olmayacak. Bakın bizler eskiden bahçede, bayırda, bağlarda çalışırdık. Bizlere bu memleketin okulları, bu memleketin çalışma alanları, bu memleketin hastaneleri, doktorluk alanları açık değildi. Bize ‘siz gidin evinizde oturun’ diyorlardı. Bugün bu salonları dolduruyoruz, bugün doktoruz, milletvekiliyiz. Bugün memleketi şekillendirecek evlatlarımızı yetiştiriyoruz. Sizler bu memleketi şekillendiriyorsunuz. Geleceğin annelerisiniz, geleceğin çocuklarını yetiştirecek annelersiniz. Artık bayırda, bahçede, evde oturan anneler değilsiniz. Bizler artık düşünen anneleriz, okuyan anneleriz, yazan anneleriz, memleketin siyasetini şekillendiren anneleriz, çalışan anneleriz. Bugün memleketim her yerinde başını örten kadınlar, başını örten anneler, başını örten kızlar her yerde kapılar onlara açık. Önceleri memleketin kapıları kapalıydı. Şimdi başını açan, başını kapatan kadınlarımıza bütün alanlar, bütün kapılar açık. Ayrısı, gayrısı yok. Bakın kardeşlerim, memleketimiz yüz yıldır birbiriyle çatışan bir alandı. Bize böyle bir sistem hediye ettiler, böyle bir sistem miras bıraktılar. ‘Bundan sonra da onunla yöneltileceksiniz’ dediler. Ama bundan sonra öyle değil. Önümüzdeki süreç bunun değişeceği süreçtir. 16 Nisan’da sandığa gideceğimiz süreç bunun değişeceği süreçtir. Biz bunu değiştireceğiz. Kardeşliğimizin ilelebet muhafaza edileceği süreçtir. Kürdün, Türkün, Alevinin, Lazın, açığın, kapalının, Müslüman’ın, her türlü inancın birbiriyle ilelebet kardeş olacağı bir süreçtir. Biz bunu tesis edeceğiz. İstediğimiz gibi biz kendimizi yöneteceğiz. Bugüne kadar buna fırsat vermediler. Biz üzerimize 15 Temmuz’da bir deli gömleğimizi çıkardık, 16 Nisan’da kendi gömleğimizi giyeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Gevaş İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşen Çiftçi’nin de bir konuşma yapmasının ardından tüm kadınlara karanfil dağıtıldı. Gevaş Müftülüğünde görevli kadın vaizin “İslam’da kadın” konulu konuşmanın ardından program müzik dinletisiyle son buldu.
Kaynak: İHA