Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç, Ümraniye'de

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanlığınca organize edilen 'Gençlik Soruyor' programına katıldı Bakan Kılıç: 'Türkiye'de 1825 yaş arası nüfus aşağı yukarı 8 milyon civarı. Bu, nüfusumuzun 10'da biri. 'Hayır' diyenler nüfusun 10'da birinin Meclis'te temsil edilmesini istemeyenlerdir. Biz nasıl tüm milletvekilleri erkek olsun diyemiyorsak, tüm milletvekilleri kadın olsun diyemiyorsak 1825 yaş arasındakiler de olmasın diyemeyiz' 'Hukuksal anlamda ve yasal olarak ülkesinin geleceğine yön verebilecek söz sahibi olan her kesim ve herkesin Meclis'te temsil edilmesi gerekiyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,'Türkiye'de 18-25 yaş arası nüfus aşağı yukarı 8 milyon civarı. Bu, nüfusumuzun 10'da biri. 'Hayır' diyenler nüfusun 10'da birinin mecliste temsil edilmesini istemeyenlerdir. Biz nasıl tüm milletvekilleri erkek olsun diyemiyorsak, tüm milletvekilleri kadın olsun diyemiyorsak 18-25 yaş arasındakiler de olmasın diyemeyiz.' dedi.

Bakan Kılıç, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığınca Ümraniye Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen, 'Gençler Soruyor' programına katıldı. Kılıç, salonda ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak kendisini karşılayan katılımcıları selamladı.

Referandumun gençler için önemine değinen Kılıç, 'Türkiye'de 18-25 yaş arası nüfus aşağı yukarı 8 milyon civarı. Bu, nüfusumuzun 10'da biri. Hayır diyenler nüfusun 10'da birinin Meclis'te temsil edilmesini istemeyenlerdir. Biz nasıl tüm milletvekilleri erkek olsun diyemiyorsak, tüm milletvekilleri kadın olsun diyemiyorsak 18-25 yaş arasındakiler de olmasın diyemeyiz. Çünkü Meclis'teki temsil ülkenin katmanlarını kapsamak durumundadır.' diye konuştu.

Kılıç, Türkiye'nin Avrupa'daki en genç nüfusa sahip ülke olduğuna dikkati çekerek, hukuksal anlamda ve yasal olarak ülkesinin geleceğine yön verebilecek, söz sahibi olan her kesim ve herkesin Meclis'te temsil edilmesi gerektiğini belirtti.

15 Temmuz'da FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbecilere karşı meydanlara en önde gençler ve kadınların çıktığını hatırlatan Kılıç, şöyle konuştu:

'Bu ülkenin gençliği ihtiyaç olması durumunda ülkesi için canını bile verebilecek seviyededir. Bundan hiçbir şüphemiz yok. Dolayısıyla 15 Temmuz gecesi ülkemizi karanlığa gömmeye çalışan, FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbecilere karşı Sayın Cumhurbaşkanımız halkımızı, milletimizi meydanlara, sokaklara davet ettiğinde, Başbakanımız 'hükümet görevinin başındadır, vatandaşlarımızı beraberce hareket etmeye davet ediyorum' dediğinde en önde meydanlara çıkan, en önde darbecilerin önüne dikilen gençler ve kadınlar olmuştur.'

Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

'O gece Türkiye milletçe geleceğine, hukukuna sahip çıktı. İnsan haklarına sahip çıktı. Türkiye'de hukukun üstünlüğünü o gece milletin kendisi korudu. Demokrasiyi o gece milletin kendisi korudu. Hakkını ve hukukunu korudu. Bunu dünyaya da Türkiye'ye de gösterdi. Dolayısıyla bu anlamda şanslıyız. Niye şanslıyız? Dünyada hiçbir millete nasip olmayan kahramanlıklar hep bize nasip olmuştur. Tarihte de bu böyleydi, bugün de böyle. Dünya üzerinde başlatılan darbe girişimini birkaç saat içerisinde silahsız şekilde sokakta silahlı güçlere karşı bastıran herhalde tek millet bizizdir. Ben araştırdım biraz. Dünya tarihinde 15 Temmuz'un bir örneği yok. Dolayısıyla bu millet aziz bir millettir.'

Konuşmasının ardından gençlerin sorularını cevaplayan Kılıç, gençleri en iyi şekilde donatmak için var güçleriyle çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA