Eyüp Belediyesi'nden Öğrencilere Eğitim Yardımı

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, YGS'ye girecek son sınıf öğrencilerine destek amacıyla maddi yardımda bulundu.

İSTANBUL – Eyüp Belediyesi tarafından 'Eğitim Yardım Projesi' kapsamında, Eyüp Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine para desteği sağlandı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise son sınıfa gelmiş öğrencilere, üniversiteye geçiş ve hazırlanma sürecinde maddi anlamda katkıda bulunduklarını kaydetti. Projenin, öğrencilere eğitim materyalleri, kurslar ve benzeri faaliyetlerde destek sağlamak amacıyla düşünüldüğünü ifade eden Aydın, “Eyüp Belediyesi’nin yaklaşık 8 yıldan beri yaptığı bir proje, biz de bu dönemde devam ettiriyoruz ve iyi bir proje olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Yeni bir uygulama ile Eyüp’te oturup, Eyüp’te okumayan öğrencileri de bu kapsama aldıklarını belirten Aydın, “Eyüp’te oturup, Eyüp dışında okuyan lise son sınıf öğrencilerimiz var. Yaklaşık 750 öğrenci tespit ettik. Onları da bu sene yardım kapsamına aldık. Yaklaşık 4000-4500 öğrencimiz bu yardımdan sonuç olarak yararlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Pazar günü YGS sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Aydın, “Kendilerini çok sıkmamalarını tavsiye ediyorum. Çalıştıkları zaman bütün hedeflerine ulaşacaklarına inanmalarını istiyorum. Allah gönüllerine göre versin.” diye konuştu.

Başkan Aydın, konuşmanın ardından “Destek bizden, başarı sizden” sloganıyla hazırlanan proje kapsamında, daha önce tespit edilen Eyüp Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine para yardımında bulundu.
Kaynak: AA