Başkan Asya'dan Engelli Aileye Ziyaret

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Karşıyaka Mahallesinde bir aileyi ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Başkan Asya'dan Engelli Aileye Ziyaret
Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz’ın da bulunduğu ziyarette, Başkan Asya aile bireyleri ile bir süre sohbet ederek taleplerini değerlendirdi. Ailede 2 çocuğun engelli 1 çocuğun da hasta olduğunu öğrenen Başkan Feyat Asya, kendileri için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl Muş Belediyesi tarafından Karşıyaka’da yapılan çalışmalar sırasında ailenin bedensel engelli çocuğu Yunus Karadağ ile tanıştıklarını anımsatan Başkan Asya, o zamanda kendisine mahallede rahat gezebileceği şekilde yollar yapacaklarının sözünü verdiğini ve bunu gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşadığını belirtti.

Başkan Asya, "Yol, su, kanalizasyon, imar, park bahçe gibi asli görevlerimizin yanı sıra vatandaşlarımızın evlerini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyip çözüm buluyoruz. Bugün de Bedensel Engelliler Derneğimizin Başkanı Bedri Korkmaz’ın tavsiyesi üzerine bu ailemizi ziyaret ettik. Fedakar bir annenin 2 engelli ve 1 hasta çocuğu ile hayat mücadelesi verdiğine şahit olduk. Ailenin bazı sıkıntılarının olduğunu tespit ettik. Bizlerden beklentilerini not alarak ilgili arkadaşlara yönlendirdik. Allah’ın izniyle bu konumda olan ailelerimizle görüşmelerimizi ihmal etmeyeceğiz. Aile bireylerinden Yunus ile geçen yıl tanışmıştık. Karşıyaka’da yaptığımız çalışmalar sırasında kendisine mahallede rahatça gezebileceği şekilde yollar yapacağımızın sözünü verdik. Allah’a şükür bu kardeşimize verdiğimiz sözü tuttuk. İnşallah daha iyi şartlarda günlük aktivitesini yapabileceği imkanlar sağlayacağız. Hayat mücadelesi zor olan vatandaşlarımız, kimsesiz olduklarını düşünmesinler. Bizler her zaman onların yanındayız ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz da, "Dernek olarak il genelindeki engelli ailelerle yakından ilgileniyoruz. Belirli aralıklarla kendilerini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Yetkililerle bu taleplerin çözümü için görüşüyoruz. Belediye Başkanımızla birlikte bu ailemizi ziyaret ettik. Başkanımız ailenin taleplerini değerlendirdi. Her zaman yanımızda olan ve bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Belediye Başkanımıza tüm engelliler adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Başkan Asya’nın evlerini ziyaret etmesinden mutluluk duyduklarını belirten Zümrete Karadağ isimli anne ise, “Ben, Başkan Beyle nasıl görüşeceğimi düşünürken onun evimize kadar gelmesi bizi çok mutlu etti. Bazı sıkıntılarımızı kendisine ilettik. Sağ olsun kendisi hemen ilgileneceğini söyledi.

Allah bu tür idarecileri başımızdan eksik etmesin. Allah yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA