ASTOP Başkanlar Kurulu Toplantısı

Ağrı Sivil Toplum Platformu (ASTOP) 1. Başkanlar Kurulu toplantısı yapıldı.

Bir kafede düzenlenen ASTOP toplantısına, kentteki 52 sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında ASTOP Hukuk Sorumluluğu Üyeliğine Avukat Mehmet Salih Aydın, Basın Sorumluluğu Üyeliğine Taner Söylenmez, İş Adamı Naci Bulut ise platform dışı üye olarak Platform Başkanlar Kurulunun üyesi olduğu belirtildi.

ASTOP Başkanı Saim Alpaslan, yaptığı açıklamada, platform seçiminin ardından ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

ASTOP olarak her ay bir faaliyet gerçekleştireceklerini belirten Alpaslan, 'Mart ayı içerisinde anayasa değişikliği yapılması düşünülen 18 maddenin STK başkanlarımız ve üyelerine anlatımı konusunda bir etkinliğimiz olacak. Nisan ayı içerisinde '15 Nisan Buluşması' ismi ile sivil toplum kuruluşu, bürokrasi ve siyasilerimizle buluşacağız.' dedi.

Ağrı'nın enleri diye bir program da yapacaklarını dile getiren Alpaslan, şöyle konuştu:

'Mayıs ayı içerisinde 'Ağrı'nın enleri' adlı bir etkinlik planlıyoruz. Haziran ayı içerisinde 'Hoş Geldin Ramazan' etkinliği ve Temmuz ayında ise '15 Temmuz Şehitlerini Anma' etkinliği düzenleyeceğiz. Programların detayları üzerinde arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bununla birlikte Ağrı’nın sorunlarına yönelik de arkadaşlarımız raporlarını toparlamaya çalışıyor. Bu sorunları gerek kamuoyu ile gerekse bürokrasi ve siyasetle paylaşacağız. Bizim amacımız Ağrı’da iş yapmak isteyene yol göstermek ve katkıda bulunmaktır. Bizim derdimiz Ağrı'nın ağrılarının teşhisidir. Yol göstereceğiz, yön göstereceğiz, çalışanlarımıza destek olacağız.'

Kaynak: AA