ABD'ye Giren Meksikalı Kaçak Göçmenler Azaldı

Meksika'dan ABD'ye yasa dışı yollardan giriş yapanların sayısının düştüğü bildirildi.

ABD basınında çıkan haberlere göre, ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly, Meksika'dan ülkeye yasa dışı yollardan giriş yapanların şubatta ocak ayına göre yüzde 40 azaldığını kaydetti.

Kelly, iki ülke arasındaki sınırı geçen 'kabul edilemez' kişilerin sayısının ocak ayında 31 bin 578 iken şubatta 18 bin 762'ye düştüğünü ifade etti.

Bu düşüşün, ABD Başkanı Donald Trump'ın sert politikalarının sonucu olduğunu söyleyen Kelly, ABD yönetiminin göçmenlik yasalarının uygulanması için başkanlık emirlerini yürürlüğe koymasından bu yana 'kabul edilmez faaliyetlerde' son 5 yılın en düşük rakamlarının şubatta görüldüğünü belirtti.

Kelly, bu dönemde gözaltına alınan göçmen sayısının da arttığını dile getirdi.

Ülkede çoğu Meksikalı yaklaşık 11,2 milyon kaçak göçmenin yaşadığı biliniyor. ABD Başkanı Trump, 20 Ocak'ta göreve geldikten sadece 5 gün sonra 'yasa dışı göçü önlemek' ve 'sınır güvenliğini artırmak' için Meksika sınırına duvar örülmesini öngören kararnameyi imzalamıştı. Duvarın inşasıyla ilgili bütçenin öncelikle federal hükümet tarafından karşılanacağını söyleyen Trump, bu paranın Meksika hükümetinden tahsil edileceğini dile getirmiş, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ise duvar için ödeme yapmayacaklarını ifade etmişti.

Kaynak: AA