Mustafa Savaş, Bağarası'nda Anında Çözüm Üretti

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Savaş, Söke ilçe ziyareti kapsamında Bağarası Mahallesinde incelemelerde bulundu.

Mustafa Savaş, Bağarası'nda Anında Çözüm Üretti


AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer ve yönetiminin de katıldığı programda mahalle sakinleri tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan Mustafa Savaş, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemiyle ilgili bilgilendirme yaptı.

Toplantıdan sonra mahalle sakinleri mevcut durumdaki sağlık ocağının 08.00 - 17.00 saatleri arasında çalıştığını ve gece saatlerinde de hizmet vermek üzere 24 saat açık tutulmasını ile görevli bir doktorun sürekli sağlık ocağında hizmet vermesi talebinde bulundu. Yaklaşık 30 mahalle ve Bağarası içinden geçilen dağlık kesimlerdeki yerleşim yerlerinde 20 bin kişinin yaşadığı yörede acil durumlarda ön müdahale yapabilmesi için sağlık ocağında 24 saat doktor bulundurulmasının çok önemli olduğunu, ilçe merkezlerine mesafenin uzak olduğundan 24 saat uygulamasının şart olduğunu söyleyerek; “Gece çocuklarımızın ateşi yükseldiği zaman hemen acil olarak doktora yetiştirmemiz biraz zaman alıyor. Sağlık ocağımızda doktor bulundurursak bu sıkıntımızı gidermiş olacağız” dediler.

Sürekli olarak Bağarası vatandaşlarının bu sorununla karşılaştığını söyleyen Savaş, bunun üzerine İl Halk Sağlığı Müdürü’ne telefonla ulaşıp vatandaşın sorununun ivedilikle çözülmesini istedi. Halk Sağlığı Müdürü ise, çalışmalarının yüzde 99 oranında tamamlandığını en kısa zamanda vatandaşların taleplerinin yerine getirileceğinin müjdesini verdi. Savaş, bu süreçle ilgili konunun takipçisi olacağını söyledi.

Vatandaşlar bu açıklamayı sevinçle karşıladı.

Bağarası’nda bir bankamatik olmasını, paraya ihtiyaç duyduklarında ilçe merkezine gitmenin bir hayli zor olduğunu ve bir an önce bankamatik kurulmasını istediler. Bunun üzerine Halk Bankası Daire Başkanını arayan Savaş, sorunu iletti ve Daire Başkanından Esnaf Kefalet Odasının önüne bankamatik kurulması sözünü halka duyurdu.

Mustafa Savaş, Ziraat Bankası Şubesi açılması için bina yeri araştırılması konusunda Bağarası muhtarı ve esnaftan yer bulmalarını ve kendisine iletilmesini söyledi.

Kaynak: İHA