'Mustafa Kemal'le Bin Gün Latife' Konyaaltı'nda

Konyaaltı Belediyesi, Devlet Tiyatro Sanatçısı Dilek Türker’in "Mustafa Kemal’le Bin Gün Latife" adlı tek kişilik oyununu tiyatro severlerle buluşturdu.

'Mustafa Kemal'le Bin Gün Latife' Konyaaltı'nda
Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’nda gerçekleştirilen oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Nezihe Araz’ın romanından sahneye taşınan oyunu Hakan Altıner yönetti. Osman Şengezer’in dekor ve kostümünü tasarladığı oyunun, ışık tasarımını Yüksel Aymaz gerçekleştirdi. Devlet Tiyatro Sanatçısı Dilek Türker, ‘Mustafa Kemal’le Bin Gün Latife oyunundaki performansıyla izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Oyunda Mustafa Kemal Atatürk’le evliliği bin gün süren Latife Hanım’ın öyküsü anlatıldı. Oyunda Latife Hanım’ın hikayesiyle birlikte Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilanı ile küllerinden silkinen bir milletin yeniden doğuşu konu edildi. Dekor, müzik ve kıyafetle o günlerin atmosferi izleyicilere aktarılan oyun tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

Devlet tiyatro sanatçısı Dilek Türker, daha sonra ise sevenleriyle ‘Sanat, Hayat ve Kadın’ söyleşisinde buluştu. Konferansa Konyaaltı Belediyesi Başkan Vekili Cansel Tuncer ve vatandaşlar katıldı.

Dilek Türker, 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü’nü önemine değindiği konferansında insanoğlunun bu günleri büyük bedeller ödeyerek elde ettiğini kaydetti.

Kaynak: İHA