Lübnan'ın Yeni Genelkurmay Başkanı General Avn Oldu

Lübnan'da Genelkurmay Başkanlığına General Joseph Avn'ın atandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn başkanlığında Baabda Sarayı'nda toplanan Bakanlar Kurulunda ordunun başına geçecek yeni isim belirlendi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamaya göre, General Joseph Avn, İmad Can Kahveci'nin yerine Genelkurmay Başkanı olarak atandı.

Lübnan'ın 14. Genelkurmay Başkanı olan General Avn, son olarak Suriye sınırında yer alan Arsal bölgesindeki 9. Ordu'nun komutanlığını yürütüyordu.

Avn'ın selefi Kahveci, Genelkurmay Başkanlığındaki görev süresini 2014 yılında doldurmuş, ancak ülkedeki siyasi kriz nedeniyle üst düzey atamalar yapılamadığı için görev süresi üç kez uzatılmıştı.

Öte yandan Bakanlar Kurulunda yargı, bürokrasi ve askeri makamlara başka atamalar da yapıldı. Kurul, Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim'in ise görev süresinin uzatılmasına karar verdi.

- General Joseph Avn kimdir?

Joseph Avn, 1964 yılında asker bir babanın oğlu olarak doğdu. Maruni Hristiyan bir aileye mensup olan Avn, Harp Okulunu 1985 yılında bitirdi.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a yakın isimler arasında yer alan Avn, ülkenin güneyindeki kritik bölgelerde ve birçok uluslararası görevde bulundu.

Fransızca, İngilizce ve İspanyolca bilen Avn, 2008-2009 yılları arasında ABD'de 'Terörle Mücadele Programı'nda eğitim aldı.

General Avn, son olarak Suriye sınırında yer alan Arsal bölgesindeki 9. Ordu'nun komutanlığını yürütüyordu.

Kaynak: AA