Kadınlar Gününü Kayak Yaparak Kutladılar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan ancak Cıbıltepe Kayak Merkezi'ni görmeyen 30 kadın, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla kayak merkezinde buluşup atlı kızakla gezdi, kayak yaptı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, şu ana kadar Cıbıltepe Kayak Merkezine gelmeyen 30 kadın, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla kayak merkezinde bir araya gelip, kayak yaparak eğlendi.

Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığınca, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne hiç gelmeyen kadınlar için kayak programı düzenlendi.

Program kapsamında Sarıkamış ilçesinde Cıbıltepe Kayak Merkezini görmemiş 30 kadın, kayak merkezine bir araya geldi.

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın eşi Gülden Gülizar Doğan ile Sarıkamış Kaymakam Yusuf İzzet Karamanın eşi Filiz Karaman ile telesiyejle gezinti yapan kadınlar daha sonra atlı kızakla tur attı.

Çocukların kaydıkları kızaklara binen kadınlar kayağın keyfini yaşarken bazı kadınların kızaktan düşmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla güzel bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, 'Sarıkamış'ta yaşayan ve kayak merkezini görmeyen bir grup kadınımızla güzel bir gün geçirdik, kadınlarımız telesiyejlerle gezdiler, atlı kızağa bindiler, kızağın keyfini yaşadılar. Onların mutlu olması bizleri de mutlu etti.' dedi.

Karaman ise Kars Valiliğinin destekleriyle böyle özel bir günde kadınlara Sarıkamış'ın güzelliklerini gösterdiklerini anlatarak, 'Kadınlarımızı çocukluklarına götürdük, mutlulukları gözlerine yansıdı. Çünkü Sarıkamışlı olmalarına rağmen bu atmosferi yaşamamışlardı, bu güzel atmosferi hep beraber yaşadık.' diye konuştu.

- 'Bugün çok eğlendik, çok mutlu olduk'

Sultan Yıldız (60) da kayak merkezine ilk defa geldiğini anlatarak, 'Bugün çok eğlendik, çok mutlu olduk. Bizlere bu güzel günü yaşatan valimizin ve kaymakamımızın eşine çok teşekkür ediyoruz.' dedi.

Keyifli bir gün geçiren kadınlar hatıra fotoğrafı çektirip kayak merkezinden ayrıldı.

Kaynak: AA