Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Adı Bilecik'te Ölümsüzleştirildi

İzmir’de 20 Şubat 2015 tarihinde PKK’lı teröristler tarafından bıçaklanarak şehit edilen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi Bilecik’te bir parkta yaşatılacak.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Adı Bilecik'te Ölümsüzleştirildi
Bilecik Belediyesinin Mart ayı Belediye Meclis toplantısında kentteki 46 parka yeni isimlerinin verilirken, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir parka Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verildi.

Meclis toplantısına katılan AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Talha Özkan katıldı.

“Biliyorsunuz birlikte evet diyoruz”

Meclis sonrası açıklama yapan AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, MHP ile birlikte referandumda ‘Evet’ diyeceklerini anlatarak, “AK Parti ve MHP grubu olarak aldığımız bir karar sonrası Bahçelievler Mahallesinde belediyemiz tarafından yapılan çocuk parkına teröristler tarafından öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı verilmesi kararını aldık. Bugün MHP Merkez İlçe Başkanımız ile birlikte belediye meclisine gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdik. Bizim mesajımız aynı masaya oturarak, aynı kararı almamız oldu” dedi.

“Desteklerinden dolayı teşekkür ederiz”

MHP Merkez İlçe Başkanı Talha Özkan ise; parkın ismi konusunda desteklerinden dolayı AK Parti Grubuna teşekkür ettiklerini belirterek, “Bahçelievler Mahallesinde belediyemiz tarafından yapılan çocuk parkına Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isimi verildi.

O yüzden başkanımızla birlikte meclise birlikte geldik. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir. Kendisi İzmir Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi aynı zamanda İzmir Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu ülkücü şehidimizdir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu 20 Şubat 2015 PKK’lılar tarafından bıçaklanarak şehit edildi. Bilecik’te şehidimizin adı Bahçelievler Mahallesi’nde bir parkta yaşayacak. Şehidimizin unutulması, unutturulması asla izin vermeyeceğiz. Bizim şehrimizde de bu şekilde yaşayacak şehidimizin adı. Ruhu şad olsun” dedi.

Kaynak: İHA